Вівторок, 16 квітня 2024, 10:37
Повна версія сайту
;

На Чернігівщині поліція розслідує ДТП, в якій зерновоз збив двох пішоходів

10:39 22.11.2017    Коментарі  
 

Багатотонний тягач DAF збив подружжя стареньких, які переходили трасу за межами населеного пункту. Чоловік загинув на місці, бабуся госпіталізована. Поліція відкрила кримінальне провадження за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України. 

Надвечір 21 листопада до поліції надійшло повідомлення про автопригоду із постраждалими у Козелецькому районі на трасі Чернігів-Київ. 

На місце події негайно виїхали районна та обласна слідчо-оперативні групи на чолі з керівництвом Головного управління Національної поліції в Чернігівській області, колеги з прокуратури.

Зі слів водія зерновоза, рухаючись в напрямку Києва, він здійснив наїзд на двох пішоходів, які переходили дорогу на неосвітленій ділянці дороги поза межами населеного пункту та пішохідного переходу.

Щоб уникнути зіткнення, чоловік намагався об'їхати людей зустрічною смугою, але багатотонна машина зачепила пішоходів. В результаті дідусь загинув на місці, його дружина госпіталізована до центральної районної лікарні. Від маневру завантажений кукурудзою зерновоз ліг на лівий бік, водій також отримав тілесні ушкодження.

На місці пригоди працювали слідчі та експерти, для встановлення всіх обставин ДТП призначено ряд експертиз. 

За фактом ДТП відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження) - карається позбавленням волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.


Автор: Сектор комунікації поліції Чернігівської області
Коментарів ще немає