П'ятниця, 29 березня 2024, 07:40
Повна версія сайту
;

Хто обіцяв захистити Ялівщину від забудови?

11:41 23.11.2017    Коментарі 3  
 

Ялівщину знову хочуть забудувати. Проект рішення про зміну цільового призначення трьох земельних ділянок у самісінькому центрі лісопарку виноситься на розгляд депутатів Чернігівської міської ради.

ПіК вирішив нагадати своїм читачам, хто заявляв про себе, як про «захисника Ялівщини» і у який період.

Зазначимо, що більшість чернігівських політиків та активістів неодноразово заявляли про свій намір захистити лісопарк Ялівщина від забудови. Здебільшого, всі заяви робилися напередодні виборів.

Так, найактивнішим захисником Ялівщини, у свій час, був народний депутат Валерій Дубіль, член політичної партії «Батьківщина». Він неодноразово, протягом 2012-2013 років заявляв про саботаж міської влади у питанні створення РЛП «Ялівщина». Також, Дубіль намагався організувати проведення референдуму щодо надання статусу Ялівщини регіонально ландшафтного парку і таким чином вберегти зелену зону від можливої забудови, яку планувала міська влада. Тобто, свою виборчу кампанію, фактично, Дубіль побудував на захисті Ялівщини.

Однією з обіцянок кандидата у народні депутати по 205 виборчому округу у 2015 році Сергія Березенка також було – контроль над цілісністю РЛП «Ялівщина». Під час виборчої кампанії Березенко організував навіть суботник у парку, аби вберегти 20 гектарів землі.

Громадські активісти, в тому числі і націоналістичні організації Чернігова,у 2014 році також активно виступали проти забудови Ялівщини. Коли питання, що стосувалися земель лісопарку виносилися на розгляд депутатів міськради, націоналісти активно збирали мітинги під стінами ради.

Цікаво, що у 2015 році на захист Ялівщини виступив і тодішній народний депутата, нині Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко. Він називав голосування за передачу у приватну власність земель у Ялівщині проявами політичної корупції і зловживаннями владою з боку тих осіб, які ще недавно захищали лісопарк і прийшли на хвилі Майдану до влади.

Атрошенко також заявляв, що звертатиметься до міської прокуратури про визнання незаконним цього рішення та вимагатиме відсторонення від посади секретаря Чернігівської міської ради голови фракції «Батьківщина» В'ячеслава Кухаря, під контролем якого проходило голосування за ці земельні ділянки.

А вже станом на сьогоднішній день, депутати Чернігівської міської ради розглядатимуть питання зміни цільового призначення земель у Ялівщині для оточення мера Атрошенка.

В проекті рішення пропонується змінити цільове призначення ділянок з «ведення особистого селянського господарства» на «для будівництва і обслуговування житлового будинку» та встановити розмір земельного податку на рівні 0,5% нормативної грошової оцінки для:

Вікторії Шемель, площею 0,1722 га (кадастровий номер 7410100000:02:009:5017).

Олександра Коленченка, 0,1810 га (кадастровий номер 7410100000:02:009:5007).

Руслана Дудинка, 0,1814 га (кадастровий номер 7410100000:02:009:5020).

Питання їх забудови – не нове. У березні 2016 року на розгляд сесії міськради вже вносили проект щодо зміни цільового призначення 2 ділянок у Ялівщині, однак його зняли з розгляду завдяки широкому розголосу в ЗМІ.

Як раніше повідомляв ПіК, серед тих, хто торік хотів змінити цільове призначення ділянок для будівництва «Царського села-3», був Олександр Коленченко, який є сусідом міського голови Чернігова Владислава Атрошенка у «Царському селі-2».

Минулого року також хотів змінити цільове призначення Руслан Дубинка. Він є керівником кількох фірм, які мають пряме відношення до чернігівського міського голови. Зокрема, у ТОВ «Енергополіс-інвест», співвласниками якого є матір мера Атрошенка Тамара Атрошенко, Тимофій Бичков (тесть Владислава Атрошенка) та Руслан Варавва, також у «Техагроком».

Цього разу в проекті рішення вже 3 ділянки. Окрім Коленченка та Дубинка, фігурує і Вікторія Шепель.

Зазначимо, що інформацію про те, що питання про чергову спробу забудувати Ялівщину оприлюднили лише кілька місцевих інтернет-видань та громадський активіст Олександр Гашпар на своїй сторінці у Фейсбуці. Куди поділися всі інші «захисники Ялівщини» питання риторичне.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Гість вася 2017-11-27 08:28:41

Вот и посмотрим ,как Батькивщина проголосует)))))

Гість горожанин 2017-11-29 22:29:33

Куда не глянь-везде фигурирует ВОРмер.Когда уже тварь нажрется?

Гість обыватель 2017-11-29 22:32:38

Пока бабла ШАХРАЙмеру не занесли то вроде против выступал.Он наверное горожан за недоумков тварь держит...