Вівторок, 16 квітня 2024, 16:40
Повна версія сайту
;

Через помилку у документах на Чернігівщині ледь не вирубали 300 дерев

14:18 23.11.2017    Коментарі  
 

Органами прокуратури області проводиться системна робота, спрямована на захист інтересів держави у сфері лісокористування. У ході реалізації представницьких повноважень встановлено, що одному з постійних лісокористувачів у березні поточного року надано лісорубний квиток на вирубку дерев листяних порід.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернігівської області.

Разом з тим, внаслідок неправильно оформлених матеріалів лісосіки, під вирубку протиправно запланована і частина лісовкритих земель, що знаходилися в постійному користуванні одного з державних лісогосподарських підприємств. Зазначений факт підтверджено матеріалами перевірки Держеконіспекції в Чернігівській області.

З метою захисту та недопущення порушення інтересів держави, прокуратурою області вжито заходів представницького реагування та подано позов до Чернігівського окружного адміністративного суду з вимогою скасування лісорубного квитка.

Розглянувши надані суду докази та заслухавши пояснення сторін, суд визнав доводи прокурора обґрунтованими та рішенням від 22.11.2017 задовольнив позов у повному обсязі.

Завдяки своєчасно вжитим прокурором заходам реагування, упереджено незаконну вирубку 293 дерев листяних порід на орієнтовній площі близько 3 га земель.

Робота з цих питань продовжується. 


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає