Вівторок, 16 квітня 2024, 11:57
Повна версія сайту
;

Колектив міської ради на чолі з мером висадив на суботнику більше 100 дерев

09:17 27.11.2017    Коментарі  
 

Попри побоювання, що наміченій висадці дерев можуть завадити перші заморозки, 25 листопада в Чернігові погода видалася такою як треба: ще не зимно і без вітру чи дощу.

Цього ранку колектив Чернігівської міської ради в повному складі вийшов на «зелений» суботник, у ході якого на вулицях міста висаджено більше сотні нових дерев.

А саме:

По вул. Гончій від перехрестя з Київською до Котляревського (з обох боків вулиці) висадили 47 садженців дуба червоного. Буде дубова алея, через 15 років - з великими дубами; 

На перехресті Магістратської з Хлібопекарською - 6 ялинок і 3 магнолії;

По проспекту Миру від "Бойової" до вул. Льотної - 39 лип;

У зеленій зоні на перехресті Шевченка та Олександра Молодчого - 29 дерев (черемха, береза, катальпа, дуби).

Місця та види дерев визначило спеціалізоване підприємство з озеленення Чернігова – КП «Зеленбуд» (нові дерева на кожній вулиці мають гармонійно вписуватися в оточення, створювати єдиний ансамбль і не зачіпати комунікацій). Добровільним помічникам працівники "Зеленбуду" також розказували й показували, як садити дерева правильно.

Міський голова та його заступники працювали на рівні з усіма.

Журналісти, які знімали репортаж про суботник, теж посадили одне з дерев власноруч.

Владислав Атрошенко, Чернігівський міський голова:

-         Я задоволений від того, що ми робимо потрібну справу. Ми заявляли, що будемо висаджувати удвічі більше зелених насаджень, ніж зносити – і це виконується. Наше місто й повинно бути зеленим. Це такі «фішки», в яких ми намагаємося змагатися за першість в Україні. Моря в нас нема, з транзитним потенціалом внаслідок подій із Росією ситуація складна, прибуткових металургійної, хімічної, машинобудівної чи гірничої галузей, як ви бачите, немає теж. Але в нас є історичний та рекреаційний потенціал. Отже потрібно, щоб місто було квітуче, чисте, охайне. Щоб люди були привітні. Щоб людина, яка приїхала сюди як турист на вихідні або просто відпочити, повернулася сюди зі своїми друзями ще раз.


Автор: Прес-служба Чернігівської міської ради
Коментарів ще немає