П'ятниця, 19 квітня 2024, 03:18
Повна версія сайту
;

Повністю завершена дорога до «Золотого берега» буде у наступному році

12:44 27.11.2017    Коментарі  
 

У процесі капремонту вул. Берегової було змінено проектне рішення, у результаті чого змінилися обсяги робіт – було виключено роботи по укладанню тротуару та велодоріжок з асфальту. Вартість проекту за основною угодою була зменшена на 1 924 320 грн. Відповідний додатковий договір знаходиться у відкритому доступі на сайті Прозоро.

Проект капремонту вул. Берегова був коригований. Були враховані зміни товщини дорожнього одягу (посилення дорожньої конструкції), а також інші роботи, не передбачені початковим договором, а саме:

- демонтаж та перекладання теплотраси та ЛЕП;

- досипка основи дорожнього одягу з піску (44,5 м3), 
посилення конструкції укріпленням піщано-гравійних сумішей (1316 м2), улаштування нетканого геотекстильного матеріалу на дорозі та з`їздах (800 м2);

- водовідведення (улаштування телескопічних лотків, гасителів, дренажних прорізів), ремонт оглядового колодязя (його було виявлено тільки під час проведення робіт);

- заміна покриття тротуарів та велодоріжок, а саме: 
улаштування ФЕМ замість асфальто-бетонного покриття;

- додаткова розмітка та знаки.

Додаткові роботи, за коригованим проектом, збільшують кошторис капремонту на 6 938 785 грн.

Зміна покриття вело- та пішохідних доріжок з асфальтобетону на ФЕМ в проекті ремонту вул. Берегової збільшила його вартість на 700 тис. грн. Для облаштування велодоріжок використовується безстикова плитка, що є комфортним покриттям для пересування велосипедистів.

Остаточно оцінити зручність дороги можна буде після завершення всіх робіт. Та уже зараз велосипедисти, котрі вирішили самостійно випробувати вже зведені ділянки, відзначають якість робіт. Завершення капремонту, у тому числі укладання верхнього шару дорожнього покриття, передбачене в наступному році. Улаштування освітлення також заплановане на 2018 рік.


Автор: Управління ЖКГ Чернігівської міської ради
Коментарів ще немає