Четвер, 28 березня 2024, 13:26
Повна версія сайту
;

Справу про ухилення від сплати податків Євтушенком закрили

14:42 27.11.2017    Коментарі  
 

Кримінальне провадження про ухилення від сплати податків колишнім начальником Департамент ЖКГ Чернігівської ОДА Юрієм Євтушенком закрили.

Відповідне рішення було ухвалене 14 листопада Новозаводським районним судом міста Чернігова.

Провадження закрили у зв'язку закінченням строку давності.

Згідно з ухвалою суду, Юрій Євтушенко, ще до свого призначення на посаду начальника Департаменту, працюючи на посаді генерального директора ТОВ «Будспеценергоресурси» безпідставно сформував у податковій звітності підприємства за 2012-2013 роки податковий кредит з податку на додану вартість , в результаті чого умисно ухилився від сплати ПДВ в сумі 640109 грн., що призвело до фактичного ненадходження до державного бюджету коштів у значних розмірах.

«Євтушенка Юрія Вікторовича обвинуваченого у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 212, ч. 1 ст. 366 КК України - звільнити від кримінальної відповідальності у зв'язку закінченням строку давності, кримінальне провадження відносно нього закрити.

Цивільний позов прокурора відділу прокуратури Чернігівської області в інтересах держави в особі ДПІ у м. Чернігові ГУ ДФС у Чернігівській області до Євтушенко Юрія Вікторовича, на суму 640109 грн. залишити без розгляду.

Розяснити стороні кримінального провадження право на предявлення цивільного позову в порядку цивільного судочинства.

Арешт на квартиру № 21 по вул. Войкова в м. Чернігові , реєстраційний номер № 103062974101 у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно , право власності зареєстроване на підставі договору дарування № 1217 від 12.07.2013 року , посвідчено та зареєстровано Приватним нотаріусом скасувати.

На ухвалу суду може бути подана апеляція до Апеляційного суду Чернігівської області через Новозаводський районний суд м. Чернігова протягом семи днів з дня її оголошення»,- йдеться в ухвалі суду.

Раніше ПіК повідомляв, що суд закрив кримінальне провадження у справі затримання Юрія Євтушенка під час отримання «відкату» у сумі 40 тисяч доларів (ред. - Деталі цієї справи можна прочитати за посиланням). Редакція просить вибачення за оприлюднення неправдивої інформації.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає