Субота, 27 квітня 2024, 08:15
Повна версія сайту
;

В Чернігові поліція розшукує псевдосоцпрацівників, які обібрали пенсіонерку

15:16 28.11.2017    Коментарі  
 

Поліція вже неодноразово застерігала, попереджала та нагадувала по радіо, телебаченню і на сторінках преси про випадки крадіжок, але громадяни продовжують потрапляти на гачок аферистів, які оббирають людей, обманом входячи до них у довіру та викрадаючи гроші.

Ось і за минулу добу черговою жертвою крадіїв стала 76-річна чернігівка. До поліції звернулась пенсіонерка, яка повідомила, що до її квартири зайшли дві невідомі жінки віком 25-30 років. Вони представилися соцпрацівницями та повідомили, що прийшли перевірити побутові умови. Оглянувши кімнатний інтер’єр та поставивши господині кілька запитань, відвідувачі пішли, а разом з ними зникли і 19000 гривень, які знаходилися в іншій кімнаті у шафі. Про це господиня дізналася трохи згодом, коли зачинила за псевдосоцпрацівниками двері.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка), що карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років. 

Досудове розслідування триває.

Поліція шукає зловмисниць, а громадян вкотре закликає до уважності й обережності. Якщо до вас прийшли незнайомі вам соцпрацівники чи робітники комунальних служб (міськгаз, міськсвітло тощо), не соромтеся перевірити в них документи, а ще краще зателефонувати в організацію, представниками якої вони назвалися, й перевірити інформацію.


Автор: Сектор комунікації поліції Чернігівської області
Коментарів ще немає