Четвер, 28 березня 2024, 11:03
Повна версія сайту
;

Звернення на підтримку стабільного розвитку лісового господарства Чернігівщини таки розглядатиметься депутатами облради

09:07 29.11.2017    Коментарі  
 

28 листопада біля стін обласної ради на мирну акцію протесту зібралися представники лісогосподарських колективів Чернігівщини аби висловити свою позицію щодо останніх законодавчих новацій в цій сфері, розповісти про те, чим сьогодні живе провідна галузь господарства регіону та з якими проблемами стикається у своїй повсякденній діяльності багаточисельний загал лісівників Придесення.

До учасників зібрання вийшли голова обласної ради Ігор Вдовенко, депутати обласної ради: Дмитро Блауш та Олександр Демченко, який очолює обласне управління лісового та мисливського господарства, голова Федерації профспілкових організацій області, очільник Громадської ради при облдержадміністрації Ігор Москаленко.

Серед основних вимог мітингувальників – відновлення фінансування лісогосподарських заходів за відповідною бюджетною програмою, недопущення приватизації державних лісгоспів та передачі їх у концесію, а також затвердження оновленого варіанту «Стратегії реформування лісового господарства на період до 2022 року», підготовленого за участю фахівців лісової галузі, схваленої міжнародними експертами та винесеного на широке обговорення у фахових колах за участю громадськості.

Як зазначили представники обласної організації профспілки працівників лісового господарства України, 15 листопада цього року Кабінет Міністрів України схвалив «Стратегію реформування лісового господарства на період до 2022 року», якою передбачається створення «новоутвореного суб’єкта господарювання з корпоративними правами», що фактично означає ліквідацію державних лісогосподарських підприємств з можливою подальшою приватизацією.

За словами Ігоря Вдовенка, представницький орган Придесення і його депутатський корпус завжди стояли на позиціях збереження цілісності лісової галузі та ефективного використання її ресурсів, належного фінансування діяльності лісогосподарських підприємств області та відстоювання інтересів їх працівників.

Підтвердженням цього є діяльність депутатів у профільній постійній комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу, екології, природокористування та земельних відносин, які постійно тримають руку на пульсі останніх подій галузі, стоять на сторожі стабільної та успішної роботи підприємств лісового господарства, розглядають і відпрацьовують корисні для розвитку цієї важливої сфери рекомендації, рішення регіональні та галузеві програми.

Зокрема, на минулій, десятій, сесії обласної ради депутатський корпус схвалив Звернення о Кабінету Міністрів України, Міністерства аграрної політики та продовольства України, Державного агентства лісових ресурсів України щодо скасування Концепції реформування державних лісогосподарських підприємств, а саме: передачі їх у концесію, приватизацію або ліквідацію. Адже це ставить під загрозу стабільність роботи державних лісогосподарських підприємств та деревообробних підприємств Чернігівщини та всієї держави.

Очільник обласної ради відзначив, що працівникам лісової сфери завжди були притаманні згуртованість та єдність у відстоюванні своїх прав, яку вони яскраво продемонстрували під час сьогоднішнього мітингу. І врешті-решт ця одностайність думок і поглядів на майбутнє галузі, на думку посадовця, принесе позитивний результат.

- Ані я, ані жоден депутат обласної ради не може собі дозволити стояти осторонь проблем лісової галузі, від розвитку якої значною мірою залежить соціально-економічний розвиток всієї Чернігівщини, - зауважив керівник.

За словами Ігоря Вдовенка, наразі обласною радою опрацьовано основні положення «Стратегії реформування лісового господарства на період до 2022 року» та вимоги практиків лісового господарства Чернігівщини.

Цілком підтримуючи позицію і розділяючи занепокоєння профспілкового активу лісогосподарської галузі Чернігівщини, на наступну сесію, яка відбудеться 7 грудня, голова обласної ради особисто ініціює внесення на розгляд депутатів Звернення до Кабінету Міністрів України щодо перегляду та доопрацювання Стратегії реформування лісового господарства на період до 2022 року.


Автор: Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради
Коментарів ще немає