П'ятниця, 29 березня 2024, 10:23
Повна версія сайту
;

Чернігівський історичний музей відсвяткував день народження

10:13 29.11.2017    Коментарі  
 

105-річний дідусь із Ліхтенштейна має пряме відношення до дня народження Чернігівського історичного музею.

Востаннє барон Едуард Фальц-Фейн був у Чернігові у 1995 році, саме тоді він передав архівні документи його хрещеного батька Івана Товстоліса. У 1911 році Іван Товстоліс очолював Чернігівське повітове земство, був членом Чернігівської губернської архівної комісії. Саме остання на початку 20 століття і була пов’язана з історичним музеєм у Чернігові.

Архівні документи і продемонстрували гостям музею в день його народження.

Насправді музей може відзначати не один, а декілька днів народження, кажуть історики, адже у 20 столітті він складався із декількох музеїв, які були об’єднані під одним дахом.

Світлана Половнікова, старший науковий співробітник обласного історичного музею: «Наступного року — 180 літ, дата народження Василя Тарновського-молодшого, який і заповідав свою унікальну колекцію Чернігівському земству у 1896 році, від якого ми і рахуємо вік нашого музею».

Чим більше свят, тим більше подарунків, тому співробітники Чернігівського історичного не проти відзначати декілька днів народження – для користі справи. До речі, один подарунок музейники зробили собі самі — випустили збірку «Скарбниця української культури».

Відео Сівер-центр



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає