П'ятниця, 29 березня 2024, 10:03
Повна версія сайту
;

На одній із молочних ферм Семенівського району тварини занедужали на сказ

11:46 30.11.2017    Коментарі  
 

На одній із молочних ферм Семенівського району тварини занедужали на сказ. Але встановили захворювання не відразу - думали, що корови страждають від кишкових розладів. За цей час з хворою худобою контактувало багато людей.

- Після того, як одна з корів впала, ми відправили матеріал в лабораторно, де встановили, що це - сказ, - каже начальник Семенівськоі державної ветеринарної лікарні Сергій Перекута. - Як тільки діагноз підтвердився, весь персонал ферми направили в лікарню.

На фермі працює близько чотирьох десятків людей. Після обстеження лікування призначили майже половині - тим, хто безпосередньо контактував з інфікованими коровами, у кого на руках були синці. Крім працівників ферми, в зону ризику потрапили й два ветеринари.

На щастя, в госпіталізації цих людей немає потреби, адже у них не спостерігається проявів захворювання. Потрібна лише вакцинація. Корів прищепили - вони наразі на карантині, за ними спостерігатимуть упродовж двох місяців.

- Заразили корів. - вважає Сергій Перекута. - скоріше за все, дикі тварини - це могли бути єнот або лисиця. Ферма розташована в прикордонній зоні, де заборонено відстріл тварин.


Автор: «Деснянка» №48 (681) від 30 листопада 2017 року, gorod.cn.ua
Коментарів ще немає