Вівторок, 23 квітня 2024, 14:34
Повна версія сайту
;

Регіональному центру радіоелектронної розвідки «Північ» — 26 років

15:43 01.12.2017    Коментарі  
 

У грудні 1991 року в Чернігові було створено 68 окремий радіотехнічний полк особливого призначення. А у 2005-му він переформувався у Регіональний центр електронної розвідки «Північ». Уже 26 років його військовослужбовці виконують специфічні завдання. Про їхню роботу кажуть, що вона непомітна, проте надважлива, особливо у теперішній час. Віталій Сардак, начальник Регіонального центру радіоелектронної розвідки «Північ»: «Особовий склад з перших днів АТО бере участь в усіх оперативно-тактичних угрупованнях й інші завдання виконує, майже всі присутні побували в гарячих точках, також залучаємося і до проведення миротворчих операцій».

З нагоди 26-ї річниці створення центру розвідники – ті, які в даний час не в зоні бойових дій, приймають вітання. Особливо цінні, кажуть, побажання і поради від ветеранів, людей з великим військовим досвідом і мудрістю. Анатолій Сидоренко, ветеран розвідки: «Вы добывающий орган и вы не можете снабжать командование неправдивой информацией. Все мы желаем вам, чтобы побыстрее закончилась война. Некоторые говорят, что она закончится в марте 2018-го года, но мы думаем, что нет. Поэтому никакого расслабления у вас не должно быть».

26 років – період невеликий в загальному історичному вимірі, та для історії України як незалежної держави – значний. За цей час воєнна розвідка пройшла нелегкий шлях, і змінювалися не лише назви підрозділів. Вдосконалювалася матеріально-технічна база, і в антитерористичну операцію військові центру, за словами начальника, вступили достатньо підготовленими. Уже майже десять років в Регіональному центрі радіоелектронної розвідки немає строковиків, усі на контрактній службі. Серед військових багато жінок. Ірина Подибайло починала службу в «Десні» у 1996 році. Батьки військові, тому і обрала такий шлях. До Чернігова приїхала з чоловіком, також військовим у 2011-му. З того часу служить в частині А2622. Ірина Подибайло, військовослужбовець військової частини А2622: «Жінок у нас дуже багато, навіть більше, ніж чоловіків, і наші жінки, в нашій частині оператори виконують дуже великі завдання. Вони здобувають інформацію, дуже важливу в наш час».

Під час урочистостей військові, які найкраще проявили себе на службі, отримали нагороди та почесні відзнаки.

Відео Сівер-центр


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає