Вівторок, 23 квітня 2024, 12:49
Повна версія сайту
;

У Чернігові презентували «Кіборгів»

11:40 04.12.2017    Коментарі  
 

Сучасні українські супергерої – це «кіборги». Так прозвали вояків, які обороняли українські позиції у Донецькому аеропорті від російських терористів протягом 242 днів. Цей подвиг зворушив увесь світ. Спробували відтворити ті трагічні події режисер Ахтем Сеїтаблаєв та сценарист Наталія Ворожбит у фільмі «Кіборги».

Головну роль у фільмі — українського командира з позивним «Серпень» зіграв актор В’ячеслав Довженко. Щоб вжитися у роль, він особисто спілкувався з «кіборгами», та втілив у собі одразу декілька реальних персонажів.

Презентація фільму у Чернігова стала досить символічною, адже майже половина всієї кінострічки була відзнята на Гончарівському полігоні та на злітно-посадковій смузі запасного Чернігівського аеродрому.

Серед акторів у епізодичній ролі був і чернігівець Олександр Лаптій, який зіграв добровольця з позивним «Дозорний».

Режисери відтворили історію двотижневого протистояння українських військових проти російських загарбників. Багато перестрілок та бійок із терористами. Але «Кіборги» — це не голлівудський бойовик: тут є зміст, і привід для роздумів.

У Чернігові презентація кінострічки пройшла з аншлагом. Бурними оплесками зустрічали акторів та режисерів фільму. «Кіборги» розчулили навіть чоловіків. Були й присутні учасники бойових дій, які зізнаються, що побачили на екрані образи своїх побратимів. Все реально.

Творці фільму ініціювали і благодійну акцію – кожні 5 гривень з проданого квитка піде на підтримку родин загиблих героїв. Тож з 7-го грудня у всіх кінотеатрах України кожен бажаючий зможе долучитись до благодійності та переглянути один з найцікавіших українських фільмів сучасності.

Відео Сівер-центр


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає