Субота, 20 квітня 2024, 01:59
Повна версія сайту
;

Директору товариства, яке входило до складу конвертаційного центру із обігом у 200 млн грн, повідомлено про підозру

12:45 04.12.2017    Коментарі  
 

Під процесуальним керівництвом прокуратури області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом фіктивного підприємництва (ч. 1 ст. 205 КК України), ухилення від сплати податків у особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 212 КК України) та легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом (ч. 3 ст. 209 КК України).

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернігівської області.

Завдяки скоординованим прокуратурою Чернігівської області заходам у жовтні поточного року співробітниками податкової міліції Головного управління Державної фіскальної служби виявлено та припинено діяльність конвертаційного центру, який надавав послуги підприємствам реального сектору економіки в формуванні незаконного податкового кредиту з ПДВ на території Чернігівської та Київської областей. Загальний обсяг проконвертованих коштів становить понад  200 млн грн.

За результатами проведених обшуків за місцем проживання осіб, причетних до діяльності конвертаційного центру, в офісних приміщеннях, банківських установах м. Чернігова та м. Києва виявлено та вилучено кошти у національній та іноземній валюті на загальну суму майже 165 млн грн, 6,6 кг золота. Накладено арешт на 1,7 млн грн, що перебували на рахунках фіктивних підприємств. 

Наразі директору одного з товариств, яке входило до складу конвертаційного центру, повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків у особливо великих розмірах).

Розслідування триває, проводиться комплекс слідчих дій, спрямованих на встановлення кола осіб причетних до злочину, з метою притягнення їх до кримінальної відповідальності та відшкодування завданих збитків.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає