Четвер, 28 березня 2024, 23:59
Повна версія сайту
;

У Чернігові відбудеться зустріч із режисерами фільму «Війна химер»

16:47 04.12.2017    Коментарі  
 

ХІV Мандрівний фестиваль про права людини Docudays UA у Чернігівській області знову запрошує мешкаців Чернігова та його гостей переглянути кращі стрічки документального кіно цього року.

6 грудня о 18:00 відбудеться показ гучного документального фільму українського виробництва «Війна химер».  Побачити фільм, надзвичайну історію його головних героїв, а також поспілкуватися з його режисерами Анастасією та Марією Старожицькими можна буде під час заходу, який відбудеться у читальному залі Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки імені В. Г. Короленка  (м. Чернігів, просп. Миру, 41, 2 поверх).

Фільм Анастасії і Марії Старожицьких – це художня історія на документальному матеріалі, відзнята її безпосередніми учасниками. Він був добровольцем на фронті, вона приїхала туди одразу після битви. Він потрапив у Іловайський котел і втратив своїх найближчих побратимів-солдатів. Проїжджаючи зруйнованими містами, вона намагається зрозуміти суть війни і любові. Під час війни вони прямо говорять одне одному про свої почуття, вириваючись із котла. Це історія їхньої подорожі до лінії фронту та спроби спільного життя опісля всього. Стрічка є переосмисленням власного досвіду Анастасії Старожицької.

До перегляду запрошуються всі бажаючі, вхід вільний.

Організатори та партнери фестивалю і його заходів в Чернігові та Чернігівській області: громадська організація «МАРТ», Чернігівський громадський комітет захисту прав людини, Чернігівська обласна універсальна наукова бібліотека імені В. Г. Короленка,Чернігівський обласний молодіжний центр, Департамент сім'ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА.

Для довідки:

Docudays UA – єдиний в Україні міжнародний фестиваль документального кіно про права людини. Він є неполітичний і некомерційний, проходить щороку впродовж останнього тижня березня у Києві. Організатори фестивалю: Українська Гельсінська спілка з прав людини, громадська організація «Південь», Херсонський обласний фонд милосердя і здоров’я, громадська організація «Центр сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв».

Кожного року, восени, Docudays UA традиційно презентує найкращі фільми в регіонах України під час Мандрівного фестивалю. Покази тривають з жовтня до грудня (включно). Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA проходить за підтримки Посольства Швеції в Україні.

Місія Мандрівного фестивалю – створювати можливості для кожної людини в Україні дивитися найталановитіше та найактуальніше документальне кіно з усього світу. Таким чином ми сприяємо розвитку критичного мислення, формуванню активної громадянської позиції та ставленню до людської гідності як до найвищої цінності.  Реалізуючи нашу місію, ми сприяємо популяризації й розвитку документального кіно та підвищенню рівня дотримання прав людини в Україні.

Мета Мандрівного фестивалю – сприяти популяризації й розвитку документального кіно та підвищенню рівня дотримання прав людини в Україні.

Фестиваль – неполітичний та некомерційний. Вхід на всі кінопокази – вільний.


Автор: Громадська організація "MART"
Коментарів ще немає