Четвер, 18 квітня 2024, 23:25
Повна версія сайту
;

Книга про бійців АТО з Чернігівщині «На палаючому Сході» презентована і доступна широкому загалові

09:19 06.12.2017    Коментарі  
 

«На палаючому Сході» — видання, яке своїм змістом підтверджує, що проти нашої країни йде справжня війна. Саме так наголошували учасники презентації цієї збірки нарисів про героїв антитерористичної операції на сході України, які народилися або ж до початку воєнних дій служили на Чернігівщині.

Книга — результат колективної праці журналістської спільноти області. Як зазначив один із її редакторів, член правління обласної організації Національної спілки журналістів України Анатолій Тютюнник, тут зібрано більше сотні нарисів та замальовок про чернігівських героїв. Головним натхненником і упорядником збірки був журналіст Володимир Лисенко, який відійшов у вічність 24 листопада цього року.

На жаль, на палаючому Сході досі гинуть захисники України. Саме 5 грудня Носівщина проводжала в останню путь ще одного героя – Володимира Мальцева. Учасники презентації вшанували пам'ять загиблих в АТО, а разом з ними і Володимира Лисенка, хвилиною мовчання.

Книга «На палаючому Сході» вийшла друком накладом у 500 примірників коштом обласного бюджету Чернігівської області в рамках обласної Програми підтримки розвитку інформаційної та видавничої сфер Чернігівщини на 2016–2020 роки. Невдовзі віддруковані примірники надійдуть до бібліотек області. Тим часом прочитати електронну версію книги, доступну на офіційному веб-сайті Чернігівської облдержадміністрації,  всі охочі можуть уже зараз.

Заступник голови обласної держадміністрації Наталія Романова Промовець наголосила, що на сторінках збірки змальована справжня правда про героїзм і мужність наших воїнів за рідну Вітчизну. Вона також зазначила, що українці проти українців ніколи не розв'яжуть війни, як це «старанно», тисячами фейків, пропагують північні сусіди, розв'язавши агресію проти суверенної держави.

Життєписом подвигу українського народу у боротьбі з повзучою агресією північного сусіда на нашу споконвічну територію назвав презентовану збірку голова обласної ради Ігор Вдовенко. Він підкреслив, що в такій ролі книга послужить історії боротьби українського народу за свою волю і свободу та патріотичному вихованню підростаючого покоління

Про хід роботи над книгою також розповіли ще один з її редакторів журналіст Олександр Соломаха, автори включених до неї нарисів — редактори коропської та куликівської районних газет Людмила Ковальчук та Валентина Селюк, рецензент Михайло Коропатник.

Своїми думками про збірку поділилася з присутніми матір одного із полеглих героїв розповідей — воїна 169-ї роти спецпризначення Дениса Чередніченка — Марина Чередніченко, яка наголосила, що ця книга для неї дуже цінна, адже в ній є розповідь про її «кровинку» — дорогого синочка Дениса, який віддав власне життя за світле майбутнє України.

Перед учасниками презентації виступили живі герої книги – майор Петро Буйний, городнянський військовий комісар та поет Олександр Куліда з Бобровицького району. Свою думку про видання висловив і голова ГО «Єдина родина України» Микола Шанський.

Презентація завершилася врученням десяти героям розповідей відзнаки Президента України «За участь в антитерористичній операції».


Автор: Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації
Коментарів ще немає