Понеділок, 06 травня 2024, 23:14
Повна версія сайту
;

Бюджет Чернігівщини – 2018: куди витратять шість мільярдів

14:53 06.12.2017    Коментарі  
 

Бюджет Чернігівської області у 2018 році передбачається більше на мільярд гривень ніж цьогорічний і становитиме 6 мільярдів 173 мільйони 507 тисяч гривень.

Такі цифри закладені у проекті бюджету області на наступний рік.

З цих 6 мільярдів гривень, загальний фонд складає 5,5 мільярдів гривень, а спеціальний фонд – 600 мільйонів гривень.

У наступному році прогнозується і збільшення базової дотації з державного бюджету на 45%, що становить 11 мільйонів. Загалом область отримає 35 мільйонів гривень. Додаткова дотація на фінансування видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я складе майже 595 мільйонів гривень.

Так, у 2018 році на галузь державного управління передбачається спрямувати із загального фонду бюджету 24 мільйона гривень і 6,6 мільйонів зі спецфонду.

На галузь освіти обласна рада планує витратити 556 мільйонів гривень, що складає 23% усіх видатків бюджету. Зазначимо, що видатки на ПТУ передбачені у сумі 91 мільйон гривень.

У цілому на установи освіти обласного підпорядкування за спеціальним фондом бюджету заплановані видатки у сумі 26,9 мільйонів гривень. Із загального обсягу видатків розвитку кошти, що передаються із загального фонду до бюджету розвитку, плануються в сумі 2,9 мільйонів гривень, в тому числі:

200 тисяч гривень – на ремонт роздягальні Новгород-Сіверського медичного училища,

50 тисяч гривень – виготовлення проектно-кошторисної документації для ремонту даху Прилуцького медичного училища,

292 тисячі гривень – на завершення капітального ремонту гуртожитку Ніжинського училища культури ім. М. Заньковецької,

2,4 мільйона гривень – для позаміського дитячого закладу оздоровлення та відпочинку „Дивосвіт” (1,9 мільйонів гривень– капітальний ремонт спального будиночку, туалетів закладу, 450 тисяч гривень – виготовлення проектно- кошторисної документації для ремонту спальних будиночків та благоустрою території).

Галузь охорони здоров’я з обласного бюджету отримає 814,7 мільйонів гривень, з яких майже 673 мільйона гривень – державна субвенція. Ці кошти планується втратити на оплату праці медичним працівникам, комунальні послуги, медикаменти та харчування.

На утримання установ соціального забезпечення та фінансування програм соціального захисту населення, підпорядкованих Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, планується спрямувати 210 мільйонів гривень. Сюди входить і утримання будинків-інтернатів, і центри реабілітації дітей-інвалідів, надання матеріальної допомоги жителям Чернігівщини та багато іншого.

У 2018 році на галузь культури пропонується спрямувати 114,5 мільйонів гривень. Зокрема, на реалізацію програми розвитку туризму в області буде витрачено 620 тисяч гривень.

На підтримку засобів масової інформації Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації в бюджеті передбачено 2,8 мільйонів гривень.

На фізичну культуру і спорт планується спрямувати 40 мільйонів гривень. На утримання установ та проведення заходів із фізичної культури і спорту Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації заплановано в загальному фонді бюджету 29,3 мільйона гривень.

Також передбачаються кошти в сумі 400 тисяч гривень для надання фінансової підтримки обласним фізкультурно-спортивним товариствам „Динамо” і „Колос” та 484 тисячі гривень – обласному осередку національного олімпійського комітету .

Крім того, у наступному році, планується профінансувати видатки в сумі 2,6 мільйонів гривень:

- на реконструкцію покрівлі нового корпусу КЛПЗ „Чернігівський обласний кардіологічний диспансер” – 1,4 мільйона гривень,

- на реконструкцію димової труби корпусу № 1 автономної котельної установки в Орлівському психоневрологічному інтернаті – 424 тисячі гривень,

- на реконструкцію тепломережі житлового корпусу № 1 в Орлівському психоневрологічному інтернаті – 65 тисяч гривень,

- на реконструкцію вузла обліку природного газу в обласному центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів – 50 тисяч гривень,

- на реконструкцію існуючої котельні з переобладнанням на тверде паливо Ніжинського академічного українського драматичного театру ім. М. Коцюбинського – 243 тисячі гривень,

- на реконструкцію котельні із заміною котлів Ніжинського коледжу культури і мистецтв ім. М.Заньковецької – 350 тисяч гривень.

На дороги область хоче витратити 468,5 мільйонів гривень.

Цікаво, що у бюджеті на наступний рік заплановані видатки на утримання комунального підприємства «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина»» у сумі 360 тисяч гривень. Майже всі вони підуть на виплату заробітної плати.

Нагадаємо, що чергова сесія Чернігівської обласної ради, на якій депутати мають затвердити проект бюджету, пройде завтра, 7 грудня. 


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає