П'ятниця, 26 квітня 2024, 13:31
Повна версія сайту
;

За неіснуючі комп’ютерні комплектуючі прилучанин заплатив 57 тисяч гривень

15:19 06.12.2017    Коментарі  
 

Спокусившись знижкою на комп’ютерні комплектуючі, прилучанин перерахував шахраєві передоплату в 57 тисяч гривень. Товар покупець так і не отримав.

По допомогу до поліції звернувся житель Прилук і повідомив, що став жертвою Інтернет-шахрая. Прочитавши на сайті оголошень повідомлення про продаж відеокарт до комп’ютера за оптовими цінами, громадянин домовився з продавцем про покупку.

Спочатку він перерахував передоплату у 14 тисяч гривень, а потім ще більше 43 тисяч. Після отриманої суми шахрай перестав виходити на зв'язок, товар не надіслав і грошей не повернув. Зрозумівши, що його ошукали більше ніж на 57 тисяч гривень, прилучанин звернувся до поліції.

Поліція нагадує всім, хто купує в Інтернеті, розраховуватися за товар виключно після його отримання. 

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) - карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Триває досудове розслідування.


Автор: Сектор комунікації поліції Чернігівської області
Коментарів ще немає