Четвер, 18 квітня 2024, 19:34
Повна версія сайту
;

Капремонт Валу: 3,5 мільйона на тимчасову огорожу і 75 тисяч на велопарковку

14:18 07.12.2017    Коментарі 1  
 

За попередніми підрахунками, капітальний ремонт нижньої частини Валу (від вулиці Преображенської до Колегіуму) коштуватиме 28 мільйонів гривень.

Про це у програмі «Медіакратія» телеканалу «Новий Чернігів» заявив представник фірми-проектувальника ТОВ "СІТІ-ПРОЕКТ".

За ці кошти, згідно з оприлюдненим проектом, передбачаються зміни рельєфу, доріжок, освітлення, реконструкції фонтанів, ігрового майданчика тощо. Також мають з’явитися нові об’єкти, виконані, як говорилося в повідомленнях від влади, «в стилістиці «Чернігова стародавнього»».

Зокрема, за попередніми розрахунками, декоративна дерев’яна огорожа, якою планують закрити недобудовану споруду «Дворянського зібрання», коштуватиме майже 3,5 мільйона гривень. З них на матеріали, попередньо, піде 726 тисяч гривень, 2,3 мільйона гривень – оплата за роботу і 15 башт, що будуть розміщені по периметру огорожі, разом із матеріалами та роботою коштуватимуть 1,1 мільйон гривень.

Зазначимо, що ця ціна йде без урахування фундаменту та інженерних мереж.

Yes

Крім того, за наданими міській раді комерційними пропозиціями, одна паркова лавка зі спинкою обійдеться більш ніж у 5 тисяч гривень, урна паркова «євро» - 4,4 тисячі гривень, а одна кругла велопарковка – майже 75 тисяч гривень.

Yes

Відповідно до оприлюдненого міськрадою проекту, біля існуючих будівель колегіуму та Державного архіву передбачене улаштування дерев’яних сходів для можливості доступу в підвищені місця рельєфу.

Попередня загальна вартість сходів становить 700 тисяч гривень, але, без врахування транспортних витрат і інженерних мереж.

На території нижньої частини Валу, де запланований капітальний ремонт, також передбачається розміщення двох дитячих майданчиків у межах одного, котрий існує зараз. Як зазначається в проекті, основні елементи будуть виконані із дерев’яних конструкцій. 

Матеріали для одного з майданчиків, під назвою «Казаки», коштуватимуть 87 тисяч гривень, ще 44 тисячі гривень піде на монтаж. Інший, під назвою «Бастіон», коштуватиме майже 489 тисяч гривень. Його монтаж обійдеться у 277 тисяч гривень.

Yes

Цікаво, що Чернігівська міська влада, котра наголошує на своїй відкритості, оприлюднила лише технічні характеристики проекту капітального ремонту парку імені Коцюбинського (нижня частина Валу) та його візуалізацію, а ось попередній кошторис проекту залишився «за сіма замками».

Як повідомлялося раніше, в  кінці жовтня  Міністерство культури погодило робочий проект капітального ремонту  на Валу.

У той же час, ініціативна група чернігівці розкритикувала запропонований міськрадою проект капітального ремонту і вимагає його скасування та оголошення всеукраїнського конкурсу. У випадку, якщо ж цього не відбудеться, активісти підготували ряд зауважень та пропозицій до проекту.

Нагадаємо, що 8 грудня о 17.00 у приміщенні Деснянської районної в м. Чернігові ради (пр. Перемоги, 141) відбудуться громадські слухання та презентація для всіх бажаючих містян проектів реконструкції Алеї героїв та парку ім. Коцюбинського («нижньої» частини Валу).


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Гість горожанин 2017-12-07 14:30:23

Мервор продолжает попытки в очередной раз залезть в карман города через свои подставные фирмы...