Субота, 20 квітня 2024, 00:24
Повна версія сайту
;

Чернігівські нардепи з БПП, радикали та Микитась підтримали звільнення Соболєва з посади голови антикорупційного комітету

09:53 08.12.2017    Коментарі 2  
 

Депутати Верховної Ради проголосували за постанову про відставку народного депутата Єгора Соболєва з посади голови парламентського комітету з питань запобігання та протидії корупції.

За відповідну постанову на вечірньому засіданні Верховної Ради проголосувало 256 народних депутатів.

Відзначимо, що більшість чернігівських нардепів голосували «за». Зокрема, представники БПП Сергій Березенко, Валерій Давиденко, Олег Дмитренко та Анатолій Євлахов. Підтримали колег з БПП і члени «Радикальної партії» - Василь Амельченко та Олег Купрієнко. Також, «За» проголосував і член групи «Воля народу» Максим Микитась.

Очевидно, що депутатка від «Самопомочі» Анна Романова голосувала проти. У цьому її підтримав і «бютівець» Валерій Дубіль. Представник «Народного фронту» Олександр Кодола не голосував по цьому питанню.

Як повідомляє 24 канал, виступаючи перед депутатами напередодні голосування, Соболєв зізнався, що ця посада була однією з найвідповідальніших у його житті, а звільненням із неї йому почали погрожувати ще з березня цього року.

Причиною свого звільнення він назвав, що ухвалені антикорупційні закони почали працювати, почало працювати законодавство про НАБУ і високопосадовці нарешті почали заповнювати електронні декларації.

Під час ранкового засідання 7 грудня депутати лише з другої спроби змогли внести у порядок денний постанову про розгляд питання про відставку Єгора Соболєва з посади голови комітету із запобігання та протидії корупції.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Гість горожанин 2017-12-10 22:18:43

У кого рыло в пуху те и голосовали..

Гість обыватель 2017-12-10 22:20:38

Решили не ждать пока до них мразей доберутся..