П'ятниця, 19 квітня 2024, 23:35
Повна версія сайту
;

Верховна Рада України схвалила проект Закону про Держбюджет на 2018 рік

11:59 08.12.2017    Коментарі  
 

Підготовлений Урядом та схвалений парламентом проект Закону про Державний бюджет на 2018 рік передбачає збільшення доходів бюджету до 1,2 трильйона гривень та зростання ВВП на 3 %.

Документ, розроблений у рамках трирічного бюджетного планування і з урахуванням рекомендацій міжнародних фінансових організацій, розглядався у другому читанні і увібрав поправки та пропозиції народних депутатів.

Як підкреслив Глава Уряду Володимир Гройсман, бюджет є чітко пріоритезованим і спрямованим на розвиток та модернізацію держави.

Головний фінансовий документ держави на наступний рік визнано бюджетом розвитку з повним урахуванням цілей децентралізації та орієнтирів економічного зростання. Основними пріоритетами залишаються фінансування потреб безпеки та оборони, запровадження низки програм підтримки реального сектору – передусім аграрної сфери та дорожнього будівництва, а також підвищення соціальних стандартів шляхом збільшення асигнувань на систему охорони здоров’я та освіти.

Напередодні голосування за бюджет Верховна Рада схвалила пов’язані з бюджетом зміни до Бюджетного та Податкового кодексів України. Під час обговорення документу урядовці та парламентарі погодилися, що цього року бюджетний процес відзначився злагодженою і конструктивною співпрацею Уряду, Парламенту, Президента та представників органів місцевого врядування.

Сторони домовилися за результатами першого кварталу 2018 року розглянути можливість подальшого підвищення соціальних стандартів.

З основними показниками бюджету на 2018 рік можна ознайомитися за посиланням..


Автор: За інформацією Департаменту інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України
Коментарів ще немає