П'ятниця, 26 квітня 2024, 22:24
Повна версія сайту
;

Проблеми двоповерхівки в Олександрівці. Хто відремонтує дах?

13:37 08.12.2017    Коментарі  
 

3 місяці мешканці будинку по вулиці Корольова, 21, що в Олександрівці оббивають поріг ЖЕКу. Люди бідкаються, дах двоповерхового будинку протікає, до того ж, давно. Через постійну вологість дерев’яні балки гниють. 

Мешканці розповіли, що кілька років тому був випадок, коли провалився дах в сусідньому будинку. Та побоюються, щоб така ситуація не сталася і в них.

Цей будинок обслуговує комунальне підприємство ЖЕК №10. Його начальник Руслан Волок каже, про проблему знає. Та запевняє, що на місце виїжджали робітники аби відремонтувати дах. А ще нарікає на мешканців, які встановлюють на даху антени і тим самим псують його.

Руслан Волок, начальник КП «ЖЕК-10»: «Крыша не течет, она не находится в аварийном состоянии. Раз в 5-7 лет там бывает мастер и смотрит на эту крышу. Жители говорят, мол, она аварийная и завалится. Так вот, она не завалится, то есть мы следим за этим».

Будинку вже 32 роки. За цей час, за словами мешканців, будівлю вони лагодили самостійно.

Зінаїда Миколаївна, мешканка будинку по вулиці Корольва, 21: «Единственное, что сделали коммунальщики, заменили лист шифера, который упал, и поставили трубы под козырьки в подъезд. Все остальное мы своими средствами делали сами. Правда они нам дали маляра».

А ще люди бідкаються, що немає світла у підвальному приміщенні. В разі аварійної ситуації доводиться підсвічувати ліхтариками. До того ж там знаходиться щитова, де також темно.
В ЖЕКу обіцяють, що з цією проблемою впораються до кінця місяця.

Люди переконані, частковий ремонт ситуацію не врятує, дах потребує капітального ремонту.

Руслан Волок: «Мешканці хочуть, щоб ми їм капітально відремонтували дах. Ми не можемо цього зробити згідно чинного законодавства, це не входить в перелік послуг, які ми надаємо».

Наразі в місті діє програма сприяння створенню ОСББ, яка передбачає співфінансування робіт з капітального ремонту. Як варіант, Руслан Волок радить мешканцям об’єднатися та створити ОСББ, потім подати заявку до управління житлово-комунального господарства на участь у програмі. Лише за таких умов – 70% від загальної вартості робіт буде оплачуватися коштом міського бюджету і 30% власними та залученими коштами мешканців будинку.

Сюжет ТРК "Новий Чернігів"



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає