П'ятниця, 26 квітня 2024, 12:40
Повна версія сайту
;

Наскільки поповнився міський бюджет через систему штрафів?

14:52 08.12.2017    Коментарі  
 

За майже рік дії системи штафів було складено 57 актів на порушення з боку перевізників на суму майже 16 тисяч грн. Про це заявили активісти під час прес-конференції «Чи реально зробити громадський транспорт зручним за бюджетні кошти?».

Як відомо, перевізники, котрі систематично порушують права пасажирів під час перевезення, мають понести фінансове покарання. Саме з таким нововведенням був прийнятий договір на перевезення з кожним перевізником в січні 2017 року. До переліку порушень відносяться такі як: невиконання розкладу руху, особливо в вечірній час, відсутність уніформи у водіїв, порушення санітарно-естетичного і технічного стану салону, вихід на лінію транспорту без gps-трекеру.

За 11 місяців дії системи штрафів представники Управління транспорту за зв’язку міськради склали 57 актів на сплату штрафу за порушення з боку перевізників на суму 15 810 грн. Цікаво, що найбільшими порушниками серед 13 перевізників виявились два підприємства, котрі обслуговують найбільшу кількість маршрутів у місті: ДП «Пассервіс» та ТОВ «Пассервіс-Люкс» (42 актів).

Друге місце серед перевізників-порушників займає ТОВ «Пасавто-ЛТД» - 11 актів. 4 акти були виписані ПП «ЧАК плюс». До речі, за словами Управління транспорту та зв’язку, всі акти були «погашені».

Дані матерали підготовлені в рамках виконання проекту "Громадський транспорт: ефективність використання бюджетних коштів" за підтримки Міжнародного фонду "Відродження"


Автор: Громадська організація "Агенція міських ініціатив"
Коментарів ще немає