Четвер, 28 березня 2024, 16:16
Повна версія сайту
;

Купував трактор – обдурили шахраї

15:43 08.12.2017    Коментарі 1  
 

На Чернігівщині, як і на території всієї України, орудують злочинці, які навчилися заробляти гроші, не відходячи від своїх комп’ютерів та мобільних телефонів.

Один дзвінок та гарна легенда і шахрай може заробити тисячі гривень. Щоб не потрапити на гачок пройдисвітів, потрібно знати їхні схеми. Наприклад, днями шахраї обманули мешканку Бахмацького району, яка забажала придбати через інтеренет трактор. Після того як вона перерахувала  продавцю 17 тисяч гривень, він зник.

Поліція нагадує всім, хто купує через мережу Інтернет, розраховуватися за товар виключно після його отримання.

У Прилуцькому районі шахраям вдалося втілити у життя схему з видурюванням секретної інформації зі зворотного боку банківської картки. Подзвонивши молодій дівчині та представившись працівниками банку, в якому вона обслуговується, псевдобанкіри попросили продиктувати цифри з картки, а дізнавшись необхідні дані — люб’язно побажали жертві гарного дня та хутко зняли з її рахунку півтори тисячі гривень.

Поліція наполегливо радить і застерігає: ні в якому разі не повідомляйте нікому інформацію зі своїх банківських карток, в першу чергу — термін дії картки та захисний код на її зворотному боці.

За всіма згаданими фактами були відкриті кримінальні провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) та частиною 1 статті 192 (заподіяння майнової шкоди шляхом обману або зловживання довірою). Максимальна санкція покарання – обмеження волі на строк до трьох років.


Автор: Сектор комунікації поліції Чернігівської області
Гість Георгій 2017-12-08 22:45:07

Да, знаю і я одну суку косооку. Навіть, через суд не повернули гроші.