Субота, 20 квітня 2024, 11:09
Повна версія сайту
;

Стали відомі попередні результати виборів в ОТГ на Чернігівщині

10:23 26.12.2017    Коментарі 2  
 

Стали відомі попередні результати виборів в чотирьох об’єднаних територіальних громадах Чернігівщини, які відбулися 24 грудня.

Як повідомила журналістам «Сівера» координатор громадянської мережі Опора в області Наталія Висіканець із посиланням на дані від голів виборчих комісій, результати волевиявлення такі.

У Городнянській ОТГ перемогу здобув діючий міський голова Андрій Богдан. За нього віддали голоси 7319 виборців.

20 мандатів до ради ОТГ отримали представники Батьківщини, 5 депутатів від Аграрної партії та 1 від Солідарності.

У Височанській об’єднаній громаді найбільше голосів – 1320, віддали за діючу сільську голову Любов Норикову. Батьківщина отримає 11 мандатів, Наш край – 8, Аграрна партія – 3.

За попередніми даними, у Линовицькій ОТГ перемогу здобув висуванець від Радикальної партії Віталій Нестерко. За нього проголосували 599 виборців. Радикальна партія отримає 11 мандатів, Батьківщина – 3. Як повідомила Наталія Висіканець, на виборах в цій громаді зафіксовано велику кількість спостерігачів від Радикальної партії – понад 380.

У Варвинській громаді перемагає діюча селищна голова Валентина Саверська-Лихошва. За неї проголосували майже 2800 виборців. В раді ОТГ депутатські мандати розподіляться наступним чином: Аграрна партія отримає 11 місць, Батьківщина – 10, Солідарність та Радикальна партія по одному, ще троє депутатів пройшли до ради як самовисуванці.

За даними ж Головного управління Національної поліції в області, вибори голів та депутатів об’єднаних територіальних громад пройшли без значних порушень. 45 виборчих дільниць охороняли 100 поліцейських.

У день виборів до правоохоронців надійшло 7 повідомлень про ймовірні порушення, наразі проводиться перевірка.

У громадянській мережі ОПОРА повідомили: порушень, які б суттєво вплинули на результати волевиявлення, не зафіксовано.

Як повідомлялося, 24 грудня на Чернігівщині пройшли перші вибори голів та депутатів рад у Городнянській, Варвинській, Височанській (Борзнянський район) та Линовицькій (Прилуцький район) ОТГ. На момент закриття виборчих дільниць явка виборців становила майже 64%. Всього до виборчих списків у чотирьох ОТГ було включено понад 30 тис. місцевих жителів.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Гість Черный город 2017-12-26 10:28:50

А от кого баллотировался Богдан?

Гість вася 2017-12-26 11:47:40

Богдан в Городне показал хороший результат,а остальные-лузеры)))Романчуку и яйца не помогли))))