П'ятниця, 29 березня 2024, 07:56
Повна версія сайту
;

У Чернігові викрали погруддя Олександра Пушкіна

08:33 02.01.2018    Коментарі  
 

Перед Новим Роком, 31 грудня, вночі у центрі Чернігова на Валу невідомі викрали бронзове погруддя російського поета Олександра Пушкіна, встановлене 117 років тому.

Зникнення бюста помітив місцевий житель о 8 ранку, він зателефонував до поліції.

«Виїхала слідчо-оперативна група, працювали експерти, на даний час відкрито кримінальне провадження за ознаками частини 1 статті 185 Кримінального кодексу. Це Крадіжка. На даний час поліція встановлює осіб, які можуть бути причетними. Також з’ясовується, на чиєму балансі міг бути бюст», — розповів речник ГУНП у Чернігівській області Сергій Бриль.

Півтораметрове погруддя Олександра Пушкіна встановили у Чернігові 25 вересня 1900 року. Гроші на бюст – а це понад 1000 карбованців зібрали всім містом під час літературного вечора, присвяченого Пушкіну у 1899 році.

Таким чином у Чернігові вшанували поета, який за життя бував у Чернігові двічі. Виготовляли бюст у Петербурзі. За останні 2 тижні це вже друга крадіжка пам’ятників у Чернігові. 18 грудня також вночі невідомі викрали бронзове погруддя із могили Михайла Коцюбинського. Викрадачів і сам пам’ятник шукають досі.

Відео Сівер-центр


Автор: Чернігівщина: події і коментарі, фото Сергія Чернякова
Коментарів ще немає