П'ятниця, 19 квітня 2024, 19:20
Повна версія сайту
;

Тимчасово огорожа на Валу коштуватиме 3,5 мільйони гривень

07:59 04.01.2018    Коментарі  
 

Проектом капітального ремонту нижньої частини Валу передбачається будівництво паркану навколо недобудови "Будинку дворянських зібрань". Ціна питання 3,5 млн грн. Висота — 6 м.

Логіка будівництва цього паркану така: закрити довгобуд. Але це не спрацює, а тільки зашкодить, вважає активіст Дмитро Караулов. І на це є ряд причин:

1) Паркан не закриє недобудову, адже вона вище, проте зробить її більш помітною. Масивна конструкція шестиметрового дерев'яного паркану буде привертати до себе увагу, викликати купу запитань у туристів, а також, по суті, стане наймасивнішою спорудою на Валу.

Yes

2) Найімовірніша доля недобудови це демонтаж через технічну непридатність для продовження будівництва. Витрата 3,5 млн грн платників податків на спорудження тимчасового паркану, а потім витрата коштів на його демонтаж — звучить як абсурд. Є безліч альтернатив, куди можна задіяти 3,5 млн. грн.

Yes

Найлогічнішим рішенням ситуації із закриттям недобудови буде приведення до ладу наявного будівельного паркану. Недобудова малопомітна через велику кількість дерев довкола неї, будівельний паркан зеленого кольору не привертає увагу та не викликає зайвих запитань, чого не можна сказати про шестиметрову огорожу з декоративними вежами.

Yes

На засіданнях з робочою групою представники влади та проектанти відчайдушно захищають ідею будівництва огорожі попри всю її абсурдність. Дивлячись на це виникають логічні запитання, чи не є цей паркан об'єктом корупційних схем?

Нагадаємо, що небайдужі чернігівці створили петицію, яка покликана мінімізувати корупційну складову та захистити місто від недолугих архітектурних рішень під час реконструкцій: https://e-dem.in.ua/chernihiv/Petition/View/1233


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає