П'ятниця, 29 березня 2024, 09:52
Повна версія сайту
;

Перші 35 чернігівських родин вже отримують допомогу на народження дитини в новому році

10:47 05.01.2018    Коментарі  
 

З початку нового року вже 35 чернігівських родин звернулися до міської ради за одноразовою матеріальною допомогою при народженні дитини. Рішення про чергову виплату допомоги прийняв виконавчий комітет Чернігівської міської ради 4 січня.

Загальна сума виплат за цим рішенням виконкому склала 260 тисяч грн з міського бюджету. З них: 20 родин -  на народження першої дитини по 5 тисяч грн, 14 родин – на  другу дитину по 10 тисяч грн, 1 родина – на третю дитину  20 тисяч грн.

Як вже повідомлялося раніше, міська Програма підтримки народжуваності у місті Чернігові на 2017-2022 роки прийнята Чернігівською міською радою за ініціативою міського голови Владислава Атрошенка 21 вересня минулого року з метою надання матеріальної підтримки громадянам міста при народженні дитини та покращення демографічних процесів у місті. 

Виконання Програми підтримки народжуваності у місті Чернігові на 2017-2022 роки продовжуватиметься й у поточному році. Для цих виплат у міському бюджеті на 2018 рік передбачено 20 млн грн.

Допомога надається родинам, місце проживання яких зареєстровано в місті Чернігові.

Документи на одержання допомоги необхідно надавати до Відділу звернень громадян Чернігівської міської ради  (вул. Шевченка, 9).

Допомога надається одноразово по першому зверненню одного з батьків, але за результатами розгляду комісією з попереднього вивчення питання надання допомоги при народженні та затвердження рішенням виконавчого комітету Чернігівської міської ради.

За період реалізації Програми, починаючи з 21 вересня, було сплачено 2,405 млн гривень з міської скарбниці.

Загалом протягом минулого року в Чернігові народилися близько 3 тисяч малюків.


Автор: Прес-служба Чернігівської міської ради
Коментарів ще немає