П'ятниця, 19 квітня 2024, 09:38
Повна версія сайту
;

У Чернігові робоча група займатиметься унормуванням антикорупційної політики

10:50 11.01.2018    Коментарі  
 

У Чернігові буде створена робоча група з питання розробки змін до Регламенту Чернігівської міської ради, Положення про постійні комісії міської ради та Регламенту виконавчого комітету міської ради.

Відповідне розпорядження підписав Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко 27 грудня 2017 року.

До складу робочої групи увійшли представники виконавчих органів ради, депутати та представник ЧОЦ «Ініціатива». Головою був призначений секретар міської ради Максим Черненок.

Робочій групі було поставлене завдання опрацювати висновки та рекомендації ГО «Чернігівський освітній центр «Ініціатива» щодо внесення змін до Регламенту Чернігівської міської ради, Положення про постійні комісії Чернігівської міської ради та Регламенту виконавчого комітету Чернігівської міської ради.

Нагадаємо, що ГО «Чернігівський освітній центр «Ініціатива» направляла пропозицію до міського голови про створення робочої групи з питань вдосконалення місцевих нормативних актів щодо втілення антикорупційної політики в Чернігові.

Громадські активісти проаналізували регламент ради, положення про постійні комісії та регламент виконавчого комітету ради. Серед виявлених невідповідностей  антикорупційному  законодавству основні такі:

- Не коректно  визначено   правила врегулювання конфлікту інтересів посадовими  особами місцевого самоврядування та депутатами ради під час розгляду , підготовки та прийняття рішення радою.

- Не визначено  у функціях постійної комісії міської  ради повноважень щодо запобігання корупції та контролю за дотриманням депутатами та  посадовими особами органу місцевого самоврядування антикорупційного законодавства

- Не зазначено правила врегулювання, у разі виникнення реального чи потенційного конфлікту інтересів у депутата(члена виконкому), який  входить до складу комісії (виконкому)

- Не зазначений механізм здійснення зовнішнього контролю на випадок, якщо неучасть депутата(члена виконкому), який входить до складу комісії(виконкому),   у прийнятті рішень комісії (виконкому) призведе до втрати правомочності цього органу

Окремо варто зазначити, що  частина 7 статті 48 Регламенту  Чернігівської міської ради містить пункт про те, що порядок врегулювання конфлікту інтересів визначається, зокрема,  окремим рішенням ради. Водночас на даний момент окремого рішення щодо цього питання Чернігівською міською радою не прийнято.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає