Четвер, 18 квітня 2024, 21:59
Повна версія сайту
;

Учням школи №10 продовжили канікули, аби підготуватися до "глобального переселення"

08:19 15.01.2018    Коментарі  
 

Учням десятої школи у Чернігові на два тижні продовжили канікули, приміщення 6-тої готують до глобального переселення. Про це домовилися на зустрічі із мером Чернігова. Щоправда, таке рішення батьків остаточно не влаштувало. Пішла друга доба тривалих переговорів. Через висновок експертів про заборону використання шкільної прибудови із санвузлами, чиновники терміново вирішили відселити цілі класи з учителями в іншу школу. Батьки вмовляють владу знайти ще якийсь вихід, щоб діти довчилися цей рік у стінах своєї — 10-тої.

Шкільна актова зала – немов рукавичка. Батьки йдуть і йдуть. Хто не помістився у залі, займає місця у коридорах. Тут має вирішитися, чи дозволять дітям повернутися після канікул у свою 10-ту школу. Начальник управління освіти міської ради Василь Білогура каже, отримали висновок експертів, які не дозволяють дітям та дорослим ходити до шкільної вбиральні.

Василь Білогура, начальник управління освіти Чернігівської міської ради.

«Він не може існувати без санвузлів. Є 2 причини, чому навчання неможливе – санвузли в аварійному стані. 2-ге -невідомо куди ця прибудова впаде і може пошкодити іншу частину будівлі. Є загроза життю та здоров»ю дітей»

Мова про цю тріщину – між основним корпусом і прибудовою. Вона з’явилася 2 роки тому. Діти вчилися, ніхто їм не забороняв ходити до вбиральні, — обурюються батьки — і 1-го вересня розпочали навчальний процес.

Василь Білогура посилається на відповідь експертної організації. Вона надійшла 29-го грудня. Запропонували школі цілими класами разом із вчителями на час детального обстеження приміщень та ремонту переїхати до школи №6. Але там немає умов для інклюзивної освіти, заперечують батьки.

Домовилися поки що продовжити канікули учням 10-ої школи на 2 тижні. За цей час обіцяють підготувати приміщення 6-тої школи для потреб новоселів.

Відео Сівер-центр



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає