Четвер, 25 квітня 2024, 11:12
Повна версія сайту
;

Впродовж минулих вихідних днів вогнеборці Чернігівщини ліквідували 9 пожеж

13:00 15.01.2018    Коментарі  
 

Упродовж минулих вихідних днів вогнеборці Чернігівщини ліквідували 9 пожеж у приватному житловому секторі громадян. Причинами їх виникнення послужили порушення правил пожежної безпеки при улаштуванні та експлуатації нагрівальних печей і димарів, а також необережність у поводженні з вогнем. Внаслідок дії небезпечних продуктів горіння одна людина загинула.

Про це повідомляє У ДСНС в Чернігівській області.

13 січня о 07:03 в с. Орлівка Новгород-Сіверського району під час пожежі у приватному житловому будинку загинув 63-річний господар помешкання. Причиною трагедії послужила несправність опалювальної печі, зокрема через тріщини у кладці опалювального приладу зайнявся матрац, на якому чоловік відпочивав. Від їдкого небезпечного диму чоловік загинув на місці пригоди. Підрозділи ДСНС на гасіння пожежі не залучалися.

Того ж дня о 17:48 у м. Ніжині по вул. Тімірязєва сталася пожежа приватного будинку. Вогнем пошкоджено перекриття будівлі. До гасіння пожежі залучалося 3 чоловіки особового складу та 1 одиниця техніки 16-ої Державної пожежно-рятувальної частини.

14 січня о 04:04 до Служби порятунку "101" у Бобровицькому районі надійшло повідомлення про пожежу приватного житлового будинку в с. Миколаїв. На місце пригоди оперативно прибуло відділення 15-ої Державної пожежно-рятувальної частини у складі 4 чоловік особового складу та 1 одиниці спеціальної техніки. Вогнеборці о 05:10 локалізували, а о 05:50 остаточно ліквідували загоряння. Внаслідок пожежі вогнем знищено покрівлю та перекриття по всій площі будівлі, пошкоджено стіни та майно господарів.

Того ж ранку о 05:23 сталося загоряння прибудови до чотирьохквартирного житлового будинку, що по вул. Десняка у м. Чернігові. Оперативними діями рятувальників пожежу о 05:52 було локалізовано, а о 06:41 остаточно ліквідовано.

Причинами виникнення пожеж у трьох останніх випадках послужило порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні нагрівальних печей і димарів.

У зв`язку з цим, рятувальники закликають населення звертати увагу на стан опалювальних печей і димарів. Не залишайте вогонь без нагляду та не розпалюйте його за допомогою бензину чи інших горючих рідин. Забороняється розміщувати меблі, дрова, занавіски та інші спалимі речі впритул до печей. Дбайте про власну безпеку.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає