Субота, 20 квітня 2024, 12:07
Повна версія сайту
;

У Чернігові вводяться заходи для запобігання спалахів кору в дитячих колективах

10:40 16.01.2018    Коментарі  
 

Останнім часом в Україні спостерігається епідемічний підйом захворюваності на кір. У Чернігові на даний час ситуація контрольована і жодного випадку не зареєстровано.

Зважаючи на підвищення рівня захворюваності по всій території країни, який пов’язаний із низьким охопленням профілактичними щепленнями дітей та циклічністю захворювання, реєстрацію летальних випадків від кору в деяких областях України та враховуючи ризик масового поширення цієї інфекції, у Чернігові запроваджуються заходи для недопущення спалахів кору в організованих дитячих колективах міста. Відповідне розпорядження підписав Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко 15 січня.

Зокрема, Управлінню освіти Чернігівської міської ради доручено попередити батьків, що у разі ускладнення епідемічної ситуації з кору в місті Чернігові, можливе введення заборони відвідування дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів дітьми, які не мають жодного щеплення проти цього інфекційного захворювання. Це передбачено ст. 15 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб». Також у навчальних закладах міста проводитимуться інформаційно-просвітницькі заходи, спрямовані на запобігання спалахів кору в організованих дитячих колективах.

Управління охорони здоров'я міської ради забезпечуватиме проведення імунопрофілактики нещепленим від кору дітям та проводитиме активну інформаційну компанію з метою формування у населення міста обізнаності про захворювання, клініку кору, можливі ускладнення та шляхи попередження інфікування.

Довідково. Вірус кору – надзвичайно заразний і досі є одною з головних причин дитячої смертності у світі. Він швидко передається від хворої людини до здорової повітряно-крапельним шляхом, загрожує і дітям, і дорослим, не захищеним щепленням.

За 11 місяців 2017 року в Україні зафіксували 3382 випадки захворювання на кір. Поширення хвороби спостерігається і в 2018 році. Загалом найбільше випадків зареєстрували в Івано-Франківській області – 1049, Одеській – 931, та Закарпатській – 416.

За такий же період на Чернігівщині зареєстровано один лабораторно підтверджений випадок захворювання на кір у дорослого (чоловік, 31 рік).


Автор: Прес-служба Чернігівської міської ради
Коментарів ще немає