Четвер, 28 березня 2024, 11:22
Повна версія сайту
;

Які перешкоди для створення ОТГ у Новгород-Сіверському?

08:13 17.01.2018    Коментарі  
 

Новгород-Сіверський район — єдиний в області, де не створено жодної об’єднаної територіальної громади. Ще більш ніж 2 роки тому в межах району планувалося утворення 4-х ОТГ.

Зараз у перспективі — об’єднання за принципом: один район – одна громада з центром у Новгород-Сіверському. Ще в 2015 році в межах району планувалося створення 4-х територіальних громад з центрами у Новгород-Сіверському та селах Орлівці, Чайкиному і Грем’ячі. З таким поданням до обласної ради звернулась Новгород-Сіверська РДА.

Селу Грем’яч, що розташоване на кордоні з Росією, не вдалось об’єднатись у територіальну громаду з прилеглими селами. Всі спроби зробити це виявились невдалими, говорить сільський голова Олексій Карцан.
Зараз у перспективі об’єднання за принципом: один район – одна громада з центром у Новгород-Сіверському.

Але міський голова Новгород-Сіверського Олег Бондаренко вважає: створення територіальної громади не дасть місту жодних додаткових переваг, які вже і так має місто обласного значення.

До того ж, міста обласного значення, Новгород-Сіверський серед них, поки що не можуть створити навколо себе об’єднану територіальну громаду — Верховна Рада ще не прийняла відповідний закон.

На сьогодні в області створено 37 об’єднаних громад з п’ятдесяти двох запланованих.

Відео Сівер-центр


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає