П'ятниця, 29 березня 2024, 17:13
Повна версія сайту
;

При народженні двійні або трійні чернігівські родини отримуватимуть більше грошей

08:10 19.01.2018    Коментарі  
 

Вчора на засіданні виконкому під час розгляду внесення змін до Програми підтримки народжуваності у місті Чернігові на 2017-2022 роки Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко ініціював внесення змін,  що стосуються допомоги при народженні двійні або трійні. 

Пропозиція полягає в тому, щоби при народженні двійні або трійні  матеріальна допомога надавалася на кожну дитину однакова, в більшому розмірі. На думку міського голови, це буде правильно з етичних міркувань. Наприклад, якщо це перша двійня у сім’ї, то на обох дітей сплачувати суму по 10 тис грн, як на другу дитину.  Якщо у родині вже була до цього одна дитина, то на кожного з двійнят надаватиметься рівна допомога, як на третю  дитину, тобто по 20 тис грн та ін.  

Зміни до Програми також стосувалися впорядкування механізму надання матеріальної допомоги. Виконком погодив пропозицію Комісії, яка опрацьовує відповідні документи заявників на отримання матеріальної допомоги при народженні  дитини. Зміни передбачають, що допомога надаватиметься при народженні дитиниматері, яка постійно проживає з дитиною та місце проживання якої зареєстровано в місті Чернігові. Втім, безпосереднє подання документів матері до відділу звернень громадян міської ради може здійснювати один з батьків новонародженого.

У разі особливих обставин, які унеможливлюють надання матеріальної допомоги матері, питання надання такої допомоги розглядається на засіданні Комісії та відповідні пропозиції надаються виконкому міської ради щодо виплати допомоги батькові дитини або іншій особі, яка здійснює опіку над дитиною.

Як вже повідомлялося раніше, Програма підтримки народжуваності у місті Чернігові на 2017-2022 роки прийнята міською радою 21 вересня минулого року за ініціативи міського голови з метою підтримки народжуваності для покращання демографічних процесів у місті.

Виконком доручив Відділу звернень громадян міської ради внести зміни до Програми підтримки народжуваності у місті Чернігові на 2017-2022 роки на розгляд сесії міської ради.

З початку цього року вже майже 1 млн грн спрямовано з міського бюджету чернігівцям на допомогу при народженні. Для виконання Програми у міському бюджеті на поточний рік передбачено 20 млн грн.


Автор: Прес-служба Чернігівської міської ради
Коментарів ще немає