Субота, 20 квітня 2024, 05:37
Повна версія сайту
;

На території Валу виявлено порушення пам’яткоохоронного законодавства

08:29 19.01.2018    Коментарі  
 

17 січня науковими співробітниками Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» на території Валу, в охоронній археологічній  зоні № 1, у межах пам’ятки археології місцевого значення Окольний град (ІХ-ХVІІІ ст., охоронний № 1-в), виявлено факт порушення чинного пам’яткоохоронного законодавства.

Про це повідомляє Сергій Черняков, учений секретар Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній».

На вказаній ділянці працівниками КП «Чернігівське тролейбусне управління» Чернігівської міської ради у ході заміни аварійної опори для тролейбусної лінії викопано шурф глибиною 0,9 м (розміри: 1,1х1,0 м).

Ці роботи проводилися без погодження з органами виконавчої влади у сфері охорони культурної спадщини (Департаментом культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації та Міністерством культури України), без узгодження з дирекцією Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» та без проведення археологічних досліджень (нагляду) на території пам’ятки, що спричинило пошкодження стародавнього культурного шару на ділянці площею не менше 1,1 кв.м.

Про незаконні роботи на Валу дирекція заповідника повідомила орган охорони культурної спадщини та склала відповідний акт.

З керівництвом тролейбусного управління, директором Лавренюком Дмитром Олександровичем, проведено роз’яснювальну роботу з метою недопущення у подальшому подібних випадків порушення пам’яткоохоронного законодавства.

За інформацією Департаменту культури і туризму, національностей та релігій ОДА, особа, що вчинила порушення Закону України «Про охорону культурної спадщини» буде притягнута до адміністративної відповідальності.

 


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає