П'ятниця, 19 квітня 2024, 14:59
Повна версія сайту
;

Скільки треба грошей, щоб дороги на Чернігівщині стали європейськими?

12:21 19.01.2018    Коментарі  
 

Чернігівщина б’є рекорди. 

Згідно з результатами встановленими за минулий рік область може потрапити до Книги рекордів України.

Регіон посів перше місце в державі за кількістю залучених інвестицій. Вперше в історії отримав більше 4 мільйонів тон зернових, став 4-м у загальноукраїнському рейтингу прозорих закупівель, 3-м за кількістю створених об’єднаних територіальних громад. І як результат, в розвиток регіону залучено більше 0,5 мільярда гривень. Знову ж таки, за темпами їх використання область увійшла в трійку лікдерів.

Таке коротке резюме можна зробити майже з двогодинного звіту губернатора за результатами роботи за минулий рік.

Валерій Куліч, голова Чернігівської облдержадміністрації: «У нас створено 37 об’єднаних територіальних громад, які покривають більше 51% території області, і де відповідно проживає майже 35% населення області. А якщо виключити міста обласного значення, то це майже 60% населення, яке проживає за межами основних наших міст – Чернігів, Ніжин, Прилуки, Новогород-Сіверський».

Дороги – це одна із ключових проблем регіону. Але і вона вже почала вирішуватися. На дорожнє будівництво витрачено більше 600 мільйонів гривень. Але для того, аби дороги на Чернігівщині стали європейськими, потрібно близько 12 мільярдів, - підсумував губернатор. Але наступного року роботи триватимуть. На дорожнє будівництво в регіоні передбачено вдвічі більше грошей, ніж у 2017. Відновлюватимуть дороги, як державного, так і місцевого значення. Вперше виділяється 80 мільйонів гривень на ремонт доріг у містах та інших населених пунктах.

Щодо залучення інвестицій, регіон теж в лідерах.

Валерій Куліч: «Область зайняла перше місце в Україні за темпами зростання іноземних інвестицій. За минулий рік в область зайшло 189 мільйонів доларів Сполучених Штатів Америки. В області ми маємо позитивне торгове сальдо, тобто область експортувала на 140 мільйонів товарів більше, ніж наші підприємства імпортували. Це є дуже позитивна динаміка і нам є чим пишатися».

Це лише окремі фрагменти того, що вдалося зробити на Чернігівщині за минулий рік.

Сюжет ТРА "Новий Чернігів"



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає