Середа, 24 квітня 2024, 16:22
Повна версія сайту
;

Голову Новобасанівської мільради відсторонили від роботи за хабар

13:30 19.01.2018    Коментарі  
 

16 січня відбулося попереднє засідання Бобровицького районного суду по справі Новобасанського сільського голови Володимира Левченка, якому 25 жовтня було вручено підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди службовою особою). 

На захист очільника нещодавно створеної сільської громади прибуло одразу три адвокати з Києва. Суд розпочався з виступу державного обвинувача. Тетяна Фірман повідомила присутнім наступне:

«15 грудня минулого року Володимира Левченка було проінформовано про зміну раніше повідомленої підозри та висунуто нову підозру у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч.1, 2 ст. 194, ч.1 ст. 366, ч. 3 ст. 368 ККУ. Підозра та його обвинувачення обгрунтовується зібраними під час досудового розслідування доказами були достатніми для складання обвинувального акту і передачі справи до суду», - констатувала прокурор.

Надавши всі необхідні пояснення, державний обвинувач звернулася до суду з клопотанням про відсторонення сільського керманича від посади. Натомість захист, як і сам підсудний, попросили повністю відхилити це клопотання прокуратури. Заслухавши аргументи обох сторін, суддя Людмила Демченко пішла до нарадчої кімнати.

Після годинної перерви, суд задовольнив клопотання прокурора Тетяни Фірман і відсторонив Володимира Левченка від посади Новобасанського сільського голови до 16 березня 2018 року(на два місяці). До речі, сільський голова був відсторонений від посади й на час проведення слідства. Рішення приймав Новозаводський суд Чернігова. Це рішення підтвердив і Апеляційний суд.

Наступне судове засідання по справі Володимира Левченка відбудеться 25 січня.


Автор: Сніжана Божок, "Чернігівщина" №3 (664) від 18 січня 2018, gorod.cn.ua
Коментарів ще немає