П'ятниця, 19 квітня 2024, 01:34
Повна версія сайту
;

Погоджувальна рада затвердила порядок денний 27-ї сесії Чернігівської міської ради

09:19 23.01.2018    Коментарі  
 

Вчора, 22 січня, погоджувальна рада затвердила перелік питань порядку денного, що вносяться на розгляд двадцять сьомої сесії Чернігівської міської ради сьомого скликання.

Для розгляду депутатам міської ради пропонуються 25 питань, підготовлених структурними підрозділами міськради. Про це на початку засідання повідомив Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Під час розгляду порядку денного депутати звернули увагу, зокрема, на питання щодо створення Центру надання соціальних та інших адміністративних послуг у форматі «Прозорий офіс».

Голова Новозаводської районної у місті Чернігові ради Тетяна Кузнецова-Молодчая пояснила, що Центр буде створений у будівлі Новозаводської райради шляхом реконструкції першого (фронт-офіс) та другого (бек-офіс) поверхів. Фінансування на проведення робіт з будівництва (реконструкції) відповідних приміщень відбуватиметься за рахунок надання субвенції з Державного бюджету на умовах співфінансування з місцевого бюджету. «Прозорий офіс» створюється з метою підвищення ефективності соціального обслуговування населення, створення зручних і сприятливих умов для отримання соціальних та адміністративних послуг мешканцями міста.  

Чернігівський міський голова зазначив, що такий Центр буде на користь чернігівцям, у подальшому буде вивчатися його завантаженість та затребуваність.

- Це проблема не є першочерговою, але враховуючи, що є державне фінансування, я вважаю, що відмовлятися від цього не розумно, - сказав Владислав Атрошенко.

Крім того, на засіданні погоджувальної ради було обговорено питання щодо подальшої долі Чернігівського дошкільного навчального закладу № 3.

Як повідомив начальник управління освіти міської ради Василь Білогура, цей дитячий садок створений у 2013 році й з того часу своє функціонування так і не розпочав. Розрахований він на 6 різновікових груп дітей дошкільного віку та відповідно на 120 дітей. На сьогоднішній день у цьому мікрорайоні функціонують інші ДНЗ, місць у яких вистачає: №37 (вул. І. Максимовича, 37) № 26 (вул. Толстого, 110), № 14 (вул. Івана Мазепи, 58).

Крім того, територія дошкільного навчального закладу орієнтовно складає лише 1400 м2, а має складати 2 400 м2. Для облаштування ігрових майданчиків з тіньовими навісами необхідно 960 м2, оскільки відповідно до ДБН В.2.2-4-94 та СанПІНу на 1 дитину повинно бути не менше 8 м2. Враховуючи зазначене, виключається можливість будівництва на території навчального закладу ігрових майданчиків та допоміжних господарчих зон.

Міський голова зазначив, що добудовувати цей дитячий садок фізично немає необхідності, оскільки у цьому районі відсутня достатня кількість дітей відповідного віку. Також він запропонував скасувати дошкільний заклад як юридичну особу, а саму будівлю «законсервувати». В результаті місто матиме економію коштів близько 120 – 150 тис. грн на рік.

Після обговорення Владислав Атрошенко управлінню освіти міськради доручив більш детально вивчити питання введення дитсадка в експлуатацію, його технічний стан, а також ситуацію щодо кількості дітей у цьому районі та вулиць, де їх проживає найбільше. Після цього буде прийняте зважене рішення.

Пленарне засідання 27-ї сесії Чернігівської міської ради 7-го скликання відбудеться 31 січня о 9 годині в залі засідань міської ради (вул. Магістратська, 7). З відповідним розпорядженням міського голови, порядком денним та графіком засідань постійних депутатських комісій можна ознайомитись на офіційному веб-порталі міської ради в розділі "Нормативні документи" та «Актуально». Протягом цього тижня проходитимуть засідання постійних комісій міської ради, під час яких всі питання порядку денного будуть обговорюватися більш детально.


Автор: Прес-служба Чернігівської міської ради
Коментарів ще немає