Четвер, 25 квітня 2024, 17:59
Повна версія сайту
;

Чернігівці приєдналися до всесвітньої акції «Стоп Путін, стоп війна»

12:19 24.01.2018    Коментарі  
 

Stop Putin, Stop War. Чернігівці приєдналися до всесвітньої акції «Стоп Путін, стоп війна». 

22 січня біля палацу урочистих подій активісти закликали українську спільноту бойкотувати проведення чемпіонату світу з футболу в Росії.

Вадим Йовенко, співорганізатор акції: «Країна агресор не має ні морального, ні етичного, ніякого права проводити такі чемпіонати, тому що чемпіонати завжди несуть великі прибутки для держав, і ми впевнені, що ці прибутки Московія застосує проти України та інших держав».

Аналогічні акції пройшли в багатьох країнах Європи та США, а також в Цюріху біля штаб квартири FIFA.

Активісти запевнили, у разі проведення чемпіонату світу з футболу саме у Росії, більшість українських вболівальників не зможе його відвідати, адже турбується про власну безпеку.

Чернігівські активісти пройшли смолоскиповою ходою від палацу урочистих подій до стадіону імені Гагаріна. У руках вони пронесли плакат «Відфутболь диктатора, вигукуючи власну позицію.

Таким чином учасники акції хочуть привернути увагу громадськості до проблеми, адже можливість перенести чемпіонат в іншу країну ще є.

В той же час біля палацу урочистих подій об’єдналися і патріоти України з нагоди Дня Соборності. Про акцію протесту, кажуть, навіть не знали і прийшли, адже щороку збираються на одному й тому самому місці.

Акція протесту «Стоп Путін, стоп війна» 22 січня у День Соборності прошла і в інших містах Уркаїни. Зокрема, і у столиці.

Сюжет ТРА "Новий Чернігів"



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає