Четвер, 25 квітня 2024, 09:10
Повна версія сайту
;

Чернігівця засудили до 3 років ув’язнення за зберігання зброї та наркотиків

09:48 25.01.2018    Коментарі  
 

Апеляційним судом 17.01.2018 задоволено скаргу прокурора у зв’язку з м’якістю призначеного покарання та скасовано вирок Новозаводського районного суду м. Чернігова стосовно місцевого жителя, за місцем проживання якого у травні 2016 року правоохоронцями виявлено та вилучено значну кількість вогнепальної  зброї, боєприпасів та вибухових речовин, а також більш ніж 70 г особливо небезпечного наркотичного засобу – канабісу. Місцевим судом обвинуваченого було звільнено від відбування покарання із іспитовим строком на 3 роки. 

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернігівської області.

Суд апеляційної інстанції погодився з позицією прокурора та ухвалив вирок, яким обвинуваченому призначив покарання за ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне зберігання зброї, бойових припасів або вибухових речовин), ч. 1 ст. 309 КК України (незаконне придбання та зберігання наркотичних засобів без мети збуту) у виді позбавлення волі на строк 3 роки.

За принципової та послідовної позиції прокурора попередня ухвала апеляційного суду, якою відмовлено у задоволенні апеляційної скарги прокурора, скасована судом касаційної інстанції у зв’язку з необхідністю призначення реальної міри покарання.

Під час нового апеляційного розгляду прокурором доведено, що ступінь тяжкості вчинених злочинів, їх суспільна небезпека, кількість вилучених боєприпасів, вибухових речовин, зброї, наркотичних засобів та дані щодо особи обвинуваченого, не давали підстав суду призначати покарання зі звільненням від його відбування з іспитовим строком.

Вирок набрав законної сили. 


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає