Четвер, 25 квітня 2024, 08:30
Повна версія сайту
;

Сесія міськради: забудова Ялівщини, закриття дитсадка та чергове звільнення Бондарчука

13:15 31.01.2018    Коментарі 3  
 

На сьогодні, 31 січня, було заплановане чергове засідання сесії Чернігівської міської ради. На розгляд депутатів виносилося більше 25 питань порядку денного.

Серед цікавих питань порядку денного – чергове звільнення колишнього заступника міського голови Валерія Бондарчука. Останній через суд відновився на посаді, але у той же день написав заяву про звільнення за згодою сторін.

Крім того, депутатам пропонується розглянути питання про ліквідацію дитячого садочку №3 по вулиці Музичній. Він був створений у 2013 році, але так і не розпочав своє функціонування.

Також, на сесії міськради заслуховуватимуть звіт про впровадження енергоефективних заходів у місті, розглядатимуть зміни до низки міських програм та погоджуватимуть нові.

Як і зазвичай, на розгляд депутатів виносяться земельні питання. Серед них – чергова спроба забудувати Ялівщину.

ПіК вів текстову онлайн-трансляцію.

13:20 Порядок денний вичерпано. Сесія офіційно завершила свою роботу. 

12:45 Розглядаються депутатські запити. Всі депутатські запити були проголосовані.

12:40 Депутати перейшли до додаткових питань порядку денного. Зокрема, щодо включення нового депутата до постійної комісії ради. Також, розглядаються питання щодо звернень до прем’єр-міністра. 

Звернення Чернігівської міської ради до Прем’єр-міністра України Гройсмана В. Б. 

щодо перерозподілу медичної субвенції

Законом України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» місту Чернігову визначено обсяг медичної субвенції в сумі 232 484,8 тис. грн. Згідно із доведеним Розрахунком медичної субвенції на 2018 рік «Розрахунковий обсяг видатків на 2018 рік, визначений з урахуванням норм Закону України «Про екстрену медичну допомогу» складає 193 581,6 тис. грн, цільові видатки на надання первинної допомоги – 38 903,2 тис. грн.

Помісячним розписом асигнувань загального фонду Державного бюджету на 2018 рік передбачено помісячний рівномірний розподіл медичної субвенції м. Чернігову на амбулаторно-поліклінічну та стаціонарну допомогу (лікарні широкого профілю, пологовий будинок, поліклініки та стоматологічні поліклініки) на січень-грудень 2018 року - 16 131,8 тис. грн в місяць та на надання первинної медичної допомоги на січень-червень 2018 року 6 483,9 тис. грн в місяць. Разом з тим, місячна потреба в коштах на забезпечення фонду заробітної плати працівникам вторинної ланки медичної допомоги в закладах охорони здоров’я Чернігівської міської ради складає 23 665,0 тис. грн, а по первинній ланці - 6 100,0 тис. грн.

Враховуючи ситуацію, що склалася, з метою вирішення питання забезпечення виплати заробітної плати працівникам вторинної ланки надання медичної допомоги населенню, просимо надати право Чернігівській міській раді проводити перерозподіл коштів медичної субвенції в межах міського бюджету між обсягом видатків, передбачених на надання первинної та вторинної медичної допомоги.

Для цього пропонуємо внести зміни в «Порядок та умови надання медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам» (далі Порядок) затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 23 січня 2015 року № 11 «Деякі питання надання медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам» (зі змінами), доповнивши п.9 Порядку абзацом третім наступного змісту: «Відповідні місцеві ради мають право перерозподіляти у межах відповідного місцевого бюджету кошти медичної субвенції між відповідними напрямками видатків охорони здоров’я відповідно до рівнів надання медичної допомоги, що визначені у статті 103Бюджетного кодексу України, для забезпечення в повному обсязі обов’язкових виплат на оплату праці з нарахуваннями та оплати поточних видатків, крім видатків на оплату комунальних послуг та енергоносіїв».

Заздалегідь вдячні за Вашу підтримку у розв’язанні цього проблемного питання.

Прийняте Чернігівською міською радою на 27 сесії 7 скликання

11:50 Розгляд земельних питань продовжується. 

11:35 Атрошенко поставив питання по Ялівщині на голосування. «За» проголосувало 11, питання не набрало голосів і знімається з розгляду.

10:50 Депутати розглядають питання щодо Ялівщини. Чотири комісії запропонували зняти це питання з розгляду.

Перед депутатами виступає юридичний представник людей, які володіють цими земельними ділянками і хочуть змінити цільове призначення. Він каже, що власники мають право на зміну цільового призначення.

Юрист запевнив, що деякі особи проти забудови на території РЛП, але, за його словами, обговорювані ділянки не входять до ландшафтного парку. Тому, закликав депутатів голосувати за законом. 

Piccy.info - Free Image Hosting

Piccy.info - Free Image Hosting

Атрошенко сказав, що настав час розпочати дискусію з цього приводу, вислухати всі сторони. 

На підтримку з прийняття рішення щодо зміни цільового призначення трьох земельних ділянок на території Ялівщини виступила голова ГО «Народний контроль Зелений світ». За її словами, РЛП передбачає розвиток туризму і люди, що володіють цими земельними ділянками, живуть там у будинках і мають повне право розпоряджатися землею так, як вони вважають за потрібне.

Piccy.info - Free Image Hosting

Тамара Петрова, захисниця Ялівщини, запропонувала Атрошенко сісти і поговорити. 

Мер сказав, що те, що ми має у Кордівці і Ялівщини – «золоті яйця». «Вони сховані в сіні і ми на них сидимо, як собака на сіні. Громаді вже час усвідомити, аби розкрити цей рекреаційний потенціал, потрібно щось робити»,- відмітив Атрошенко. Міський голова сказав, що цим питання треба займатися, вкладати туди кошти.

«Не так, як зараз відбувається. Є директор Ялівщини, який каже, що там нічого робити не треба. Це єдине питання. І я думаю, що час прийшов, аби ми розглянули це питання на містобудівній раді і з громадськістю»,- пояснює Атрошенко. 

Він сказав, що у майбутньому треба розробляти проект , але з урахування інтересів приватних власників. «Якщо будемо знімати і надалі ці питання , то все прийде в занепад»,- каже Атрошенко.

Як зазначив депутат міськради Сергій Воробйов, що треба знімати це питання з розгляду доти, поки не будуть визначені межі РЛП.

Депутат Павло Вовк наголосив, що активність треба спрямовувати на діяльність директора РЛП. Адже нещодавно, сухостої впали на насосні станції.

Атрошенко дав доручення начальник земельного управління Сергію Калюжному, опрацювати розроблений детальний план. В свою чергу Сергій Калюжний розказав, що проект розробляла компанія «Дніпромісто», але, проект «завис», адже громадськість виступила проти. 

Атрошенко каже, що активні громадяни представляють інтереси всієі громади, однак він не погоджується із тим, що деякі активісти представляють думку всієї громади.

Мер заявив, що настав час підняти питання і Ялівщини і Кордівки. Підняти розроблені проекти, порадитися із громадськістю і шукати кошти на втілення якогось проекту.

Громадський діяч Павло Пущенко каже, що попередніми виступаючими депутатам нав’язують думку про те, що вони мають проголосувати за це питання. Але, за словами Пущенка, зараз найголовніше визначитися, чи хочуть чернігівці і владці бачити у Ялівщини котеджі чи ще один «Голлівуд», або зберегти зелену зону.

«Це політично відповідальне рішення»,- каже Пущенко.

10:40 Почали розгляд земельних питань. Серед них, як повідомлялося раніше, і забудова Ялівщини.

10:35 Депутати перейшли до розгляду додаткового питання про проведення енергоаудиту у бюджетних закладах. Без обговорень рішення було прийняте.

Розглядаються бюджетні питання.

10:35 Питання про створення «Прозорого офісу» підтримало 35 депутатів.

10:30 Зміни до низки міських Програм, які діють не перший рік, були підтримані без обговорень.

10:30 Депутати підтримали запропоновані зміни до Програми підтримки народжуваності в місті. Зокрема, це стосується того, що заява на отримання матеріальної допомоги подається від імені матері. Також, незначні зміни щодо матеріальної допомоги у разі народження двійні.

Атрошенко зазначив, що гроші нараховуватимуться по останній дитині.

10:30 Питання Про внесення змін до Програми підтримки малого та середнього підприємництва у місті Чернігів на 2017 - 2020 роки було прийняте.

10:30 Депутати підтримали питання Про затвердження моніторингового звіту щодо виконання заходів Плану дій зі сталого енергетичного розвитку м. Чернігова на 2015 - 2023 роки. «За» проголосувало 40 депутатів.

10:25 Розглядається питання Про ліквідацію Чернігівського дошкільного навчального закладу № 3 Чернігівської міської ради Чернігівської області. 

Віктор Бистров запитав, яке буде подальше функціонування цієї будівлі. Адже, цим рішенням ліквідовується лише юридична особа.

Атрошенко сказав, що рішення щодо подальшого використання цієї будівлі прийматиметься спільно із депутатами виважено.

«За» 27, рішення було прийняте.

10:20 Депутати перейшли до розгулу питання Про внесення змін до Програми комп’ютеризації закладів та установ освіти міста Чернігова на 2016 - 2020 роки. Атрошенко сказав, що воно фактично технічне, через зростання курсу валют і відповідно збільшення вартості.

10:00 Депутати перейшли до розгляду питання Про Програму відновлення дитячих ігрових та спортивних майданчиків закладів освіти міста Чернігова на 2018 - 2020 роки. 

Була пропозиція депутатів щодо збільшення фінансування Програми з 12 до 21 мільйона гривень на три роки. «За» проголосувало 13 депутатів, рішення прийняте не було.

Питання вцілому, без внесення цих змін, підтримало 39 депутатів. 

9:35 До депутатів міськради звернулися батьки школи №10 щодо її подальшої долі, каже Іван Бакшун. Депутати пропонують створити комісію, до якої включити і батьків, аби в подальшому розбиратися у даному питанні.

Також, у зверненні є прохання відновити навчання у школі. 

Атрошенко сказав що підтримує пропозицію про створення комісії і надав відповідне розпорядження. Новостворену комісію очолить депутат міськради від ДемАльнсу Сергій Кирієнко. 

Батьки попросили Атрошенка прикласти максимум зусиль, аби відремонтувати прибудову до 1 вересня, аби діти мали змогу туди повернутися.

Атрошенка сказав, що ступінь аварійності школи – 4-й. Він додав, що це комунальна власність і допустити туди на навчання дітей – «нісенітниця». Мер запевнив, що у питання 10-ї школи немає політики. 

«Ми цю школу відремонуємо , зробимо цю школу»,- заявив Атрошенко. 

Мер запевнив, що це не є крок, аби завуальовано закрити школу, всі процедури будуть зроблені і школа буде відремонтована, але це не буде так швидко. 

Однак, жодних конкретних термінів Атрошенко не назвав, хоча батьки неодноразово про це питали. В свою чергу, начальник Управління освіти Василь Білогура відмітив, що школа однозначно не буде відремонтовано до 1 вересня. На сьогоднішній день проводиться оцінка та експертиза щодо майбутнього школи. 

Батьки учнів 10-ї школи заявили, що готові на все, навіть народити ще по одній дитині, аби ті навчалися у школі №10. «Ви мені обіцяєте кожна по дитині народить, я вам обіцяю відремонтувати школу»,- каже Атрошенко.

Віктор Бистров запропонував на цій або наступній сесії виділити кошти на розробку проекту і підрахувати, як буде дешевше – відновити добудову, або знести її. І тоді, на думку Бистрова, можна буде встигнути вирішити питання до нового навчального року. 

9:25 Про конфлікт інтересів повідомило троє депутатів – Тарасовець, Іванченко та Білогура.

До порядку денного були включені питання про енергоаудлит бюджетних установ, звільнення колишнього заступника мера Валерія Бондарчука та щодо включення нового депутата до складу регламентноі комісіі міськради.

Також, були включені питання щодо звернення до Гройсмана щодо проблемних питань фінансування субсидій та перерозподілу медичної субвенції.

Всі ці звернення були за ініціативи Тарасовця та Білогури, що може свідчити про про початок передвиборчого піару, бо Білогура голова фракціі БПП в міськраді.

Порядок денний був затверджений. 

9:25 Як і пропонував Владислав Атрошенко на минулій сесії, на екрані транслювався текст гімну Чернігова. Однак, це не дуже допомогло, адже вбільшості депутати міськради не співали його.

Piccy.info - Free Image Hosting

9:20 Разом із міським головою на сесії присутні 39 депутатів.

9:15 Сесія розпочалася. Міський голова Владислав Атрошенко надав слово представнику виборчої комісії, у зв’язку із достроковим припиненням повноважень депутата Вадима Соколюка. 

Як зазначила голова виборчої комісії, наступним за черговістю від «Самопомочі» визнали Римаренка Сергія. Він буде працювати у раді замість Соколюка. 

Атрошенко привітав нового депутата і побажав працювати плідно.

9:10 Депутати почали збиратися у сесійній залі.

9:00 Перед початком сесії, під стінами міської ради зібралися активісти із плакатами, які виступають проти забудови Ялівщини.

Piccy.info - Free Image Hosting

Piccy.info - Free Image Hosting

Piccy.info - Free Image Hosting


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Гість Аналітик 2018-01-31 15:27:39

Як що правільно казати, то іде забудова лісопарку Ялівщина.По документам облради є РЛП "Ялівщина", а по рішенням міськради РЛП "Ялівщина" - немає. Депутати 4 комісій більш розумні та відстовують інтереси громади, а інщі - ні. Не можуть бути паї у цен

Гість Дід 2018-01-31 18:42:27

А ось це - провал, подумав Штірліц.Калюжний - начальник земельного управління?А хто ж тоді Дмитренко???

Гість Еколог 2018-02-05 17:38:21

Це-нерозумно,бо здоров*я та природу не купити й не створити ні за які гроші."Розум-то є здатність використовувати сили довколишнього оточуючого світу без руйнування цього світу".Але,очевидячки,всім-байдуже, а владі треба лише прибутки...