Субота, 27 квітня 2024, 03:13
Повна версія сайту
;

Питання по забудові Ялівщини відклали на місяць?

12:13 31.01.2018    Коментарі 3  
 

Питання про зміну цільового призначення трьох земельних ділянок у Ялівщині зняли з розгляду за пропозицією чотирьох комісій.

Таке рішення було прийняте депутатами Чернігівської міської ради сьогодні, 31 січня, під час чергової сесії.

Однак, цьому передувало годинне обговорення питання у сесійній залі. Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко зазначив, що наступив час для обговорення і необхідно надати можливість висловитися всім сторонам.

Першим перед депутатами виступав юридичний представник громадян, які є власниками цих земельних ділянок і хочуть змінити їх цільове призначення та мати можливість будуватися.

Юрист зазначив, що власники мають усі законні підстави для зміни цільового призначення, з урахуванням того, що ділянки не входять до меж РЛП «Ялівщина».

Piccy.info - Free Image Hosting

Окрім юриста, на підтримку власників земельних ділянок виступила голова ГО «Народний контроль Зелений світ». За її словами, РЛП передбачає розвиток туризму і люди, що володіють цими земельними ділянками, живуть там у будинках і мають повне право розпоряджатися землею так, як вони вважають за потрібне.

Piccy.info - Free Image Hosting

Проти прийняття рішення про земельні ділянки у Ялівщини висловилася член громадської ради при ОДА Тамара Петрова. Вона вкотре висловила своє невдоволення роботою директора РЛП «Ялівщина» і запропонувала Атрошенку сісти і обговорити всі питання.

Депутат від БПП Сергій Воробйов також виступив проти прийняття даного рішення до врегулювання меж РЛП «Ялівщина». Але наголосив, що цим питання необхідно займатися якнайшвидше.

Piccy.info - Free Image Hosting

В свою чергу, Владислав Атрошенко наголосив, що те, що є у Кордівці і Ялівщини – «золоті яйця». «Вони сховані в сіні і ми на них сидимо, як собака на сіні. Громаді вже час усвідомити, аби розкрити цей рекреаційний потенціал, потрібно щось робити»,- відмітив Атрошенко. Міський голова сказав, що цим питання треба займатися, вкладати туди кошти. «Не так, як зараз відбувається. Є директор Ялівщини, який каже, що там нічого робити не треба. Це єдине питання. І я думаю, що час прийшов, аби ми розглянули це питання на містобудівній раді і з громадськістю»,- пояснює Атрошенко. 

Він сказав, що у майбутньому треба розробляти проект , але з урахування інтересів приватних власників. «Якщо будемо знімати і надалі ці питання , то все прийде в занепад»,- каже Атрошенко.

Тож, міський голова дав доручення начальнику управління архітектури Сергію Калюжному, опрацювати розроблений детальний план. В свою чергу, Калюжний розказав, що проект розробляла компанія «Дніпромісто», але, проект «завис», адже громадськість виступила проти. 

Piccy.info - Free Image Hosting

Громадський діяч Павло Пущенко під час свого виступу зазначив, що попередніми виступаючими депутатам нав’язують думку про те, що вони мають проголосувати за це питання. Але, за словами Пущенка, зараз найголовніше визначитися, чи хочуть чернігівці і владці бачити у Ялівщини котеджі чи ще один «Голлівуд», або зберегти зелену зону.

«Це політично відповідальне рішення»,- каже Пущенко.

Після жвавого обговорення міський голова Владислав Атрошенко поставив пункти даного рішення на голосування. «За» проголосувало 11 депутатів і таким чином питання було зняте з розгляду.

Однак, варто відмітити, що власники трьох земельних ділянок у Ялівщині мають законне право винести питання про зміну цільового призначення на наступну сесію.

Piccy.info - Free Image Hosting

Як повідомлялося раніше, в проекті рішення пропонувалося змінити цільове призначення з «ведення особистого селянського господарства» на «для будівництва і обслуговування житлового будинку» для:

Вікторії Шемель, площею 0,1722 га (кадастровий номер 7410100000:02:009:5017).

Олександра Коленченка, 0,1810 га (кадастровий номер 7410100000:02:009:5007).

Руслана Дудинка, 0,1814 га (кадастровий номер 7410100000:02:009:5020).

Як відомо, це далеко не перша спроба «протягнути» питання забудови Ялівщини на сесії міської ради. У березні 2016 року на розгляд сесії міськради вже вносили проект щодо зміни цільового призначення 2 ділянок у Ялівщині, однак його зняли з розгляду завдяки широкому розголосу в ЗМІ.

Крім того, питання мало виноситися на сесію у листопаді 2017 року. Однак, тоді земельна комісія запропонувала зняти питання з розгляду.

Нагадаємо, що громадський активіст Олесандр Гашпар вважає, що у цьому будівництві є зацікавленість і власний фінансовий інтерес у екс-депутата міської ради Павла Гармаша, секретаря Чернігівської міської ради Максима Черненка і безпосередньо у Чернігівського міського голови - Владислава Атрошенка.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Гість Депутат 2018-01-31 12:46:26

Гашпарня всё время мэра приплетает всюду. Сколько можно быть вралью? А всё потому, что нет никакой ответственности за ересь, которую несут подобные псевдоактивисты. А пора бы привлечь!

Гість Депутату 2018-01-31 14:11:43

Депутат. Ти часом не Роман Старіков. Не ховайся за депутатством, часу у вас вільно себе почувати залишилось дуже мало.

Гість Аналітик 2018-01-31 15:38:28

Вже пора розкрити всі карти стосовно ціх земельних паїв у Ялівщині на місці колишнього лісорозсадніка міського радгоспу "Квіти Чернігова". У кінці 90-х міськвиконком всуперечь Указу незаконно провів пайовання земель громади міста. Є докази.