П'ятниця, 29 березня 2024, 12:26
Повна версія сайту
;

Чернігівському військовому госпіталю 85 років

15:08 01.02.2018    Коментарі  
 

1 лютого голова обласної ради Ігор Вдовенко привітав колектив Чернігівського військового госпіталя з 85-річним ювілеєм.

Очільник обласної представницької влади висловив подяку військовим медикам за обрану ними життєвоважливу професію.

- За весь час діяльності, - зазначив промовець, лікувальний заклад пройшов значний шлях розвитку. І, зокрема, це стосується покращання матеріально-технічної бази, удосконалення методів лікування, підвищення кваліфікації лікарів.

За словами керівника, у військовому госпіталі працює турботливий і чуйний персонал. Йому притаманний високий професіоналізм та добросовісне ставлення до роботи, тому тисячі пацієнтів вдячні медикам за турботу, адже вони надають допомогу не лише військовослужбовцям, а й рятуюють життя та забезпечують реабілітацію учасників АТО, які отримали поранення на сході України.

З нагоди ювілею медичного закладу, голова обласної ради побажав усім присутнім міцного здоров'я, щастя, миру, добра і благополуччя та подальших успіхів у такій важливій і необхідній для людей справі – стояти на варті їхнього здоров'я.

Ігор Вдовенко за сумлінне виконання службових обов'язків, високий професіоналізм та з нагоди 85-ї річниці утворення Чернігівського військового госпіталю вручив почесні грамоти обласної ради з нагрудними знаками начальнику фінансово-економічної служби - головному бухгалтеру військової частини А3120 Регіні Овчинніковій, інспектору з кадрів адміністративного відділення військової частини Ользі Клименко та інженеру з охорони праці військової частини А3120 Валентині Шугалій.

Привітали також зі святом та вручили почесні відзнаки працівникам військового госпіталю заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Сергієнко, заступник начальника Національного військово-медичного клінічного центру «Головного військового клінічного госпіталю» Михайло Карнаух, інші гості.

Довідково. 1 лютого 1933 року згідно з розпорядженням штабу Київського військового округу у Чернігові почалося формування 100-ліжкового військового госпіталю.

З початком Другої світової війни медичний заклад увійшов до складу Південно-Західного фронту. Після запеклих боїв за оборону Києва госпіталь був евакуйований до міста Пролетарська, а з листопада 1941 року - до Тюмені. У цей час, з листопада 1941 року до жовтня 1943 року, у госпіталі лікувалося більш ніж 80 тисяч поранених та хворих. За час Другої світової війни через руки лікарів, медичних сестер госпіталю пройшло понад 100 тисяч поранених солдатів та офіцерів.

З утвердженням незалежної України, з 24 серпня 1991 року, починається новітня історія госпіталю. З прийняттям Державної програми будівництва та розвитку Збройних Сил України його було переформовано у 407-й Центральний військовий госпіталь Північного ОК загальним обсягом 400 ліжок з філією в смт Гончарівське на 100 ліжок.

У зв'язку з організаційними заходами з реформування Збройних Сил України медичний заклад в листопаді-грудні 2005 року переформовано у 407-й базовий військовий госпіталь.

З квітня 2017 року військовий госпіталь перейшов у підпорядкування до Національного військово - медичного клінічного центру «Головний військовий клінічний госпіталь» м. Київ.

Госпіталь є висококваліфікованим багатопрофільним лікувальним закладом. Він обладнаний сучасною діагностичною апаратурою, яка дозволяє всебічно проводити обстеження хворих. Широко використовується в діагностичному плані комп'ютерна томографія, ультразвукова діагностика, рентгенодіагностика, бронхоскопія, лабораторна, функціональна діагностика.

З початку проведення АТО в госпіталі проліковано 5898 поранених, травмованих та хворих військовослужбовців. 17 офіцерів та військовослужбовців госпіталю безпосередньо приймали участь в АТО.


Автор: Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради
Коментарів ще немає