Вівторок, 23 квітня 2024, 14:40
Повна версія сайту
;

Дерев’яна архітектура Чернігова може потрапити до онлайн музею

10:12 07.02.2018    Коментарі  
 

Дерев’яна архітектура Чернігова може потрапити до музею. Он-лайн. Будиночки, оздоблені різьбою, можна побачити як у приватному секторі, так і в центрі міста. А згодом і в онлайн музеї.

Старих будинків – з історією та просто красивих, у місті багато, розповідає веб-дизайнер Станіслав Іващенко. Десять років чоловік колекціонує фото дерев’яних будинків із різьбою. Назбирав і вирішив показати їх в он-лайн музеї. Зібрав команду для проекту та архів  фотографій. Поки музей в процесі розробки.

Чим старі дерев’яні будинки можуть зацікавити туристів – Станіслав разом з колегою по проекту істориком Володимиром Пилипенком,  показують  нашій знімальній групі. По вулиці Гончій у Чернігові зберігся будинок єврейського купця Гозенпуда, колишній сирітський притулок.

Поблизу багатоповерхівок одноповерховий будинок по вулиці Мстиславській 30. За радянських часів тут жив один із партійних діячів. Нині будівля облаштована під офісне приміщення. Дерев’яне різьблення відреставроване, разом з тим дім обшитий вагонкою.

Через дорогу по вулиці Чернишевського – іще експонати он-лайн музею. Оригінальна різьба тут збереглася.

Мереживні будинки старого Чернігова мають зберегтися не лише на фото. Станіслав розповідає, у планах запропонувати господарям допомогу із ремонтом – відновити дерев’яну різьбу, обшивку, пофарбувати, зміцнити фундамент. Проводити реставрацію планують спільнокоштом із громадою.

Відео Сівер-центр


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає