П'ятниця, 26 квітня 2024, 04:24
Повна версія сайту
;

Поліція Чернігівщини викрила групу наркозбувальників та вилучила 90 кілограмів наркосировини

14:41 07.02.2018    Коментарі  
 

Затримані в Бахмачі торгівці ацетильованим опієм («ширкою») отримували сировину з Сумської області. Зловмисники розмістили свою «сировинну базу» у звичайному продуктовому магазині. 

Оперативники Бахмацького відділу поліції ГУНП в Чернігівській області вийшли на двох збувальників «ширки» й затримали їх. Коли ті почали давати свідчення, вималювалася досить цікава схема побудови наркобізнесу.

Двоє місцевих наркоділків варили ацетильований опій та збували його місцевим наркозалежним. Але в якості сировини використовували не солому, а нарковмісний мак із залишками коробочок та перепонок. Саму ж сировину зловмисники отримували через кур’єрську службу доставки з Конотопа сусідньої Сумщини.

Отримавши ухвалу суду на проведення обшуку, поліція Бахмача разом із колегами з управління протидії наркозлочинності ГУНП та оперативниками Конотопського відділу поліції ГУНП в Сумській області під процесуальним керівництвом Бахмацької прокуратури провели обшук в конотопському продуктовому магазині. Правоохоронці виявили та вилучили у чотирьох мішках 90 кілограмів погано провіяного нарковмісного маку із залишками коробочок. З цієї сировини і виготовляли наркотики. 

У поліції є інформація, що подібні «посилки» отримували й у інших містах і селищах області. Вилучене під час обшуку направлене на дослідження. 

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 307 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) - карається позбавленням волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Триває досудове розслідування.


Автор: Сектор комунікації поліції Чернігівської області
Коментарів ще немає