П'ятниця, 29 березня 2024, 17:03
Повна версія сайту
;

У міськраді кажуть, що чернігівські вчителі отримуватимуть до 10 тисяч гривень

09:48 08.02.2018    Коментарі  
 

З січня місяця чернігівські педагоги отримуватимуть більший оклад. Зарплатню у 10 тисяч гривень обіцяють у міській раді.

У той же час, надбавку за престижність педагогічної плати розраховуватимуть на рівні 5%, а не 20%, як це було раніше.

В управлінні фінансів міської ради це пояснюють тим, що державної субвенції не вистачає на виплату збільшеної заробітної плати і на виплату надбавок. Адже для цього місту необхідно більш ніж 60 мільйонів гривень.

Державної субвенції не вистачає і для того, аби виплачувати надбавки на рівні 5%. А ось якщо перекрити міським бюджетом ці 60 мільйонів гривень, що платити надбавки на рівні 20%, можна забути про ремонти шкіл, кажуть у міськраді.

Детальніше у сюжеті телеканалу "Дитинець"

Нагадаємо, що Чернігівська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки заявляла, що наказ, виданий Управління освіти міської ради про зменшення надбавки  є незаконним.

Цікаво, що під час мерських виборчих перегонів у Чернігові у 2015 році, під час дебатів між Олександром Соколов та Владиславом Атрошенко, останній заявляв: «Доплати освітянам обов’язково будуть збережені і ми постараємося вивести їх на рівень тієї ж Вінниці, де вони у два рази вище».

Дивитися відео з 10:40


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає