П'ятниця, 19 квітня 2024, 19:32
Повна версія сайту
;

Поставити перевізників у незручну позицію - так Атрошенко бачить шлях вирішення транспортних проблем

11:52 08.02.2018    Коментарі  
 
Фото з сайту Город

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко розказав про своє бачення подальшої долі громадського транспорту у місті і його нинішній стан.

Про це він говорив у прямому ефірі «Суспільного телебачення Чернігова».

«Поставить перевозчиков, не хочу грубо говорить, в коленно-локтевую позицию, где озвучить им «или так, или никак». Вот и все. Но для этого нужно иметь свой достаточный парк техники, который бы перевозил значительный процент жителей»,- заявив міський голова, відповідаючи на скарги містян щодо транспорту.

За словами мер, на сьогоднішній день необхідно оновити тролейбусний парк і закупити автобуси на 30-35 посадочних місць.

Крім того, Атрошенко додав, що замінити перевізників, які працюють сьогодні на міських маршрутах немає ким, бо комунального транспорту не вистачить перекрити всі напрямки.

«Сегодня, если я начну их зажимать, они остановят перевозки, выйдут на демонстрации, там на какие-то протесты. Я бы тоже этого не хотел»,- каже мер.

Владислав Атрошенко зазначив, що свою силу необхідно демонструвати тоді, коли можна запропонувати альтернативний варіант, який на сьогодні міська влада не в змозі запропонувати. Він це мотивує недостатньою кількістю фінансування.

«Тот кто рассказывает про огромный бюджет и децентрализацию, это люди, которые вообще не понимают о чем они говорят. Уровень проблем, который на сегодняшний день есть  у городов не сопоставим с нашими мизернийшими возможностями. Одна из этих проблем – транспорт»,- каже посадовець.

Середня ціна одного тролейбусу, за підрахунками Атрошенка, 160 тисяч євро, що у перерахунку на гривні становить близько 5 мільйонів. Чернігові необхідно закупити 65 тролейбусів, аби повністю оновити рухомий склад. З урахуванням ціни, місту необхідно 325 мільйонів гривень на оновлення тролейбусного парку.

Тож, якщо з бюджету розвитку взяти кошти на купівлю тролейбусів, то, за словами мера, не вистачить на ремонт доріг, закупівлю комп’ютерів у школу і т.п.

Нагадаємо, що Чернігів планує взяти кредит на купівлю 40 нових тролейбусів на суму 6 млн євро (180 млн грн). Фінансування проекту здійснюватиметься за рахунок залучених кредитних коштів Європейського інвестиційного банку під державні гарантії зі ставкою до 2 %, строком до 22 років, з пільговим періодом до 5 років.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає