Четвер, 28 березня 2024, 14:19
Повна версія сайту
;

Старовинні фотографії затримали чернігівські митники при спробі їх незаконного вивезення з України

11:59 08.02.2018    Коментарі  
 

Шість фотокарток датованих 1907-1929 роками вилучили у громадянки України співробітники відділу митного оформлення №1 Чернігівської митниці ДФС. 

Громадянка прямувала за межі України потягом «Київ-С.Петербург». Порушення виявили митники під час здійснення митно-прикордонного контролю у пункті пропуску «Горностаївка-Терюха». Фотознімки знаходились серед особистих речей жінки. Жодних документів, що дозволяли б вивезення предметів старовини за межі країни, у неї не було. Саме це, зі слів порушниці, і стало причиною їх недекларування.

Окрім понад 100-річної історії, фотознімки цікаві ще й тим, що на них стоїть особиста печатка з написом «Придворний фотограф М.П.Мазур». З напису зрозуміло, що працював даний фотограф при царському дворі. Серед вилученого є подяка М.П.Мазуру від царя Миколи ІІ, а також родинні та дитячі фотознімки невідомих осіб.   

За даним фактом порушено адміністративну справу за ознаками статті 472 Митного Кодексу України. Предмети старовини вилучені та будуть направлені на експертизу для встановлення їх історичної та культурної цінності.


Автор: Відділ комунікацій ГУ ДФС у Чернігівській області
Коментарів ще немає