Вівторок, 23 квітня 2024, 12:30
Повна версія сайту
;

Окрема танкова бригада Чернігівщини повернулася із зони АТО

09:32 09.02.2018    Коментарі  
 

Вчора, 8 лютого, у с. Гончарівське урочисто зустрічали особовий склад окремої танкової бригади, який повернувся з району виконання бойових завдань у зоні проведення АТО на території Донецької та Луганської областей. Разом із громадою, побратимами, рідними та близькими привітати військовослужбовців, які прибули до місця постійної дислокації на Придесенні, завітав і голова обласної ради Ігор Вдовенко.

Розпочалися урочистості біля Алеї Слави. Присутні на заході згадали тих, хто положив і душу, і тіло за нашу свободу, та пожертвував для захисту Батьківщини найдорожчим - своїм життям. Варто відзначити, що за час проведення АТО на сході нашої держави військова частина А1815 втратила 38 своїх воїнів-танкістів, а Чернігівщина загалом - 162 своїх синів. Учасники пам’ятного мітингу вшанували пам’ять усіх полеглих за свободу і незалежність України хвилиною мовчання та поклали квіти до Меморіалу слави.

Далі урочисті заходи продовжились на стройовому плацу військової частини, де відбулася церемонія вручення нагород особовому складу окремої танкової бригади.

Ігор Вдовенко, вітаючи мужніх воїнів-танкістів із поверненням на древню і героїчну Чернігівщину, зазначив:

-  Сьогодні українські танкові війська, загартовані у запеклих боях із агресором, є важливою складовою бойового потенціалу відроджених Збройних Сил України.

За словами керівника, саме на танкові військові підрозділи покладено важливі завдання щодо забезпечення держбезпеки та оборони держави, протидії загостренню ситуації на сході України.

Зберігаючи і примножуючи традиції старших поколінь, нинішні воїни-танкісти в ході антитерористичної операції з честю виконують свій військовий обов’язок, демонструють вірність присязі, безстрашність, високий професіоналізм і бойову майстерність. Міцно тримаючи оборону на східних рубежах України, танкові війська разом із іншими підрозділами Збройних Сил України стримують просування ворожих військ у глиб нашої території, захищають безпеку рідного краю, та життя мільйонів мирних українців.

Ігор Вдовенко висловив щиру подяку воїнам-танкістам за відвагу, героїзм та самопожертву, які вони демонструють під час захисту незалежності та територіальної цілісності України.

За високу мужність та патріотизм, сумлінне виконання службових обов’язків по захисту суверенітету та територіальної цілісності України в зоні антитерористичної операції на сході України Ігор Вдовенко вручив почесні грамоти та відзнаки обласної ради старшині, головному сержанту розвідувальної роти військової частини А1815 Миколі Гордієнку; солдату, водію-електрику взводу зв’язку центру зв’язку командного пункту польового вузла зв’язку військової частини А1815 Володимиру Савчуку; старшому прапорщику, командиру ремонтного взводу ремонтної роти бронетанкової техніки та озброєння ремонтно-відновлювального батальйону військової частини А1815 Сергію Тарнавському.

Зі словами вдячності до військовослужбовців звернулися голова облдержадміністрації Валерій Куліч, командувач військ оперативного командування «Північ» Сухопутних військ Збройних Сил України, генерал-майор Володимир Кравченко, командир 1-ої окремої танкової Сіверської бригади,полковник Олег Біліченко,голова Черкаської обласної державної адміністрації Олег Ткаченко, голова Чернігівської районної ради Олександр Ларченко, голова Гончарівської селищної ради Віталій Рудник.

За виконання бойового завдання на сході України танкісти Чернігівщині відзначені державними нагородами та відзнаками місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Капелан військової частини А1815 отець Сергій благословив воїнів-захисників на успішну службу.

Завершився захід урочистим маршем особового складу військової частини А1815, а також оглядом бойової техніки.


Автор: Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради
Коментарів ще немає