Четвер, 25 квітня 2024, 10:55
Повна версія сайту
;

Слідчого чернігівської поліції судитимуть за службове підроблення

13:33 09.02.2018    Коментарі  
 

Прокуратурою Чернігівської області завершено досудове розслідування стосовно  слідчого одного з територіальних відділів поліції підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366  КК України (складання та видача завідомо неправдивих офіційних документів).

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернігівської області.

Установлено, що слідчий поліції, здійснюючи досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом крадіжки (ч. 1 ст. 185 КК України), підробив заяву потерпілої про припинення розгляду її звернення щодо викрадення майна, оскільки воно знайдено.

У подальшому вказаний підроблений документ став підставою для прийняття правоохоронцем рішення про закриття кримінального провадження.

Наразі обвинувальний акт направлено до суду для розгляду по суті.

Апеляційним судом області 08.02.2018 залишено без змін рішення Новозаводського районного суду м. Чернігова про відсторонення правоохоронця від посади. 

Довідково: санкція ч. 1 ст. 366 КК України за такі дії передбачає покарання у виді штрафу до 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає