П'ятниця, 19 квітня 2024, 07:53
Повна версія сайту
;

Чернігівська поліція затримала «акумуляторного» злодія, на рахунку якого двадцять крадіжок

15:52 09.02.2018    Коментарі  
 

За допомогою громадськості оперативники карного розшуку Чернігівського відділу поліції «на гарячому» затримали серійного викрадача автомобільних акумуляторів.

До Чернігівського відділу поліції звернувся 48-річний містянин із заявою про те, що вночі якийсь зловмисник викрав з його легковика "ЗАЗ 2103" акумулятор та магнітолу. 

На місце події негайно виїхали правоохоронці, які в ході подальшої перевірки з’ясували, що власник залишив автомобіль на ніч біля будинку, а близько четвертої ранку в автівці спрацювала сигналізація.

Чоловік вибіг на вулицю і побачив, як від машини тікає невідомий з акумулятором в руках. Власник кинувся наздоганяти зловмисника та одночасно викликав поліцію. 

Спільно з поліцейськими, які прибули на виклик, зловмисника вдалося затримати. Магнітола та акумулятор вилучені та повернуті власнику під розписку. 

Затриманого доставили до відділу поліції, він виявився добре відомий правоохоронцям, оскільки 37-річний чернігівець вже був раніше судимий за скоєння аналогічний злочинів. Та перебуванні в місцях позбавлення волі не виправило чоловіка, бо, вийшовши на волю, він взявся за старе. 

Підозрюваний зізнався у скоєнні цього та серії подібних злочинів, надавши правдиві свідчення. Поліції він розповів, що вночі вештався вулицями та видивлявся автівки, з яких можна щось поцупити. Шляхом підриву капоту або розбиття бокового вікна відкривав машину, викрадав акумулятор чи інші цінні речі, а потім їх збував. 

В порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу крадія поміщено до ізолятора тимчасового тримання. За всіма фактами крадіжок відкриті кримінальні провадження за частиною 2 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб) - карається арештом на строк від трьох до шести місяців або обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Затриманий обґрунтовано підозрюється у скоєнні ще двох десятків подібних крадіжок з автомобілів чернігівців. Триває досудове розслідування.


Автор: Сектор комунікації поліції Чернігівської області
Коментарів ще немає